Nel Pavletić/PIXSELL
Nel Pavletić/PIXSELL

Beljo: "Imam tjedan iz snova, svi su me sjajno prihvatili"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 17:38

Igorm slučaja, ali potpuno zasluženo, na listi reprezentativaca koji putuju u Rotterdam našlo se i ime Diona Drene Belje

Iako mu je nedjela trebala biti ujedno i posljednja prilika da trenira s A reprezentativcima prije nego se trebao priključiti U-21 reprezentaciji; Dion Drena Beljo ostao je u krugu reprezentacije i putuje u Rotterdam na završni turnir Lige nacija.

“To je veliko natjecanje, čast i zadovoljstvo je biti ovdje i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje. Naravno da mi je žao zbog Joška Gvardiol i njegove ozljede, ali to je sastavni dio nogometa”, rekao je napadač Augsburga koji je dobio sve pohvale na račun svog učinka i angažmana na treninzima koje je reprezentacija odradila na Rujevici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Drago mi je zbog pohvala, imam tjedan iz snova s ovakvim igračima. Trener, igrači i stožer su me prihvatili. Iznenadio se koliko su jednostavni. Svi smo na istoj razini, sa svim odlično komuniciram”, otkrio je Beljo koji smatra kako je na zimu napravio odličan potez nakon što je izabrao Augsburg kao sljedeću postaju u karijeri.

“Drago mi je zbog iskoraka. Trebalo mi je neko vrijem o da se prilagodim. Nije lako iz HNL-a doći u drugu ligu. Nisam imao neki učinak, ali kako je vrijeme odmicalo bilo je sve bolje i bolje. Nadam se da će sezona biti uspješnija”, smatra Beljo koji se osvrnuo i na reprezentaciju Nizozemske s kojom Vatreni otvaraju turnir u Rotterdamu.


“Nizozemci vole igrati iz zadnje linije. Skloni su greškama i može se dogoditi da im oduzmemo loptu u zadnjoj trećini pa iz visokog presinga ulazimo u prilike. Imamo igrače koji mogu to raditi”, naglasio je Beljo koji će se odmah po završetku Lige nacija priključiti suigračima iz U-21 reprezentacije.

“Plan je da idem na Euro. Navikao sam da nemam previše odmora preko ljeta, ali drago mi je zbog toga”.

Na press konferenciji bio je i Josip Šutalo koji je ostao bez sigurnog partnera u posljednjoj liniji. No, koga nema bez njega se može i mora, reći će stoper Dinama.

“Gvardiol nedostaje, svima je jasno kakav je to igrač. Na terenu i van njega. Erla i ja smo odradili tih par utakmica na dobroj razini, upoznati smo s velikim utakmicama i nemamo problem s time”, rekao je Šutalo koji je u fokusu kao jedan od onih igrača koji bi mogli ovo ljeto napustiti HNL.

“Iskreno ne čitam ništa, ali dođe do mene. Kada dođe vrijeme, odlučit ćemo klub i ja zajedno”.



Tagovi

Final Four Lige nacija 2023VatreniHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaDion Drena BeljoJosip Šutalo

Ostale Vijesti