Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Bebek: „Mirovina? Ni slučajno! Nadam se da ću opet suditi derbije, to bi bilo normalno“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.06.22. | 09:31

Najiskusniji hrvatski sudac smatra kako još uvijek nije odsudio svoju najbolju utakmicu u životu.

U posljednjem kolu ove sezone na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici snage su odmjerili Gorica i Osijek. Iako utakmica nije odlučivala ni o čemu, ista je bila veoma zanimljiva (eurogol Jovičića, isključenje Lovrića), a glavnu riječ na utakmici imao Ante Čulina (Zagreb), dok mu je iz VAR sobe asistirao Ivan Bebek (Rijeka). Budući da nedavno proslavio svoj 45. rođendan, mnogi su mislili, samim time i novinari Germanijaka prisutni na tom ogledu, da će ovo biti njegova posljednja utakmica u HNL-u. Novinari kao novinari, nadali su se nekoj ekskluzivnoj informaciji, ali na istu će, barem kad je tema Ivan Bebek i njegovo umirovljenje, još malo pričekati.

„Onda, jel' gotovo?“, upitali smo ga poslije utakmice.

„Ma kakvi dečki, ne dam se ja“, s osmjehom je dobacio u prolazu.

Bebek ispunjava uvjet za ostanak među sucima i dogodine te mu prijevremena mirovina ne pada na pamet.

„Ni slučajno! Po važećem pravilniku imam pravo suditi još jednu sezonu. Odlično se osjećam i ne vidim ni jedan razlog za prijevremeno umirovljenje. Preda mnom je još jedna sezona i vjerujem da nisam odsudio svoju najbolju utakmicu!“, govori Bebek za Sportske novosti koji iza sebe ima turbulentnu sezonu.

„Nije bilo lako, ali čovjek se na sve navikne pa sam se tako i ja prilagodio situaciji. Pomogao mi je stav da je za mene svaka utakmica jednako velika. Na svakoj prvoligaškoj utakmici želim biti što bolji i apsolutno me ne zanima tko igra protiv koga. Nadam se da sam svojim suđenjem to dokazao te da nikoga nisam zakinuo.“

Naravno, nada se da će uskoro ponovno suditi 'velike' utakmice u HR nogometu, odnosno derbije.

„Nadam se da će biti tako! Uostalom, to bi jedino bilo i normalno.“

Inače, Bebek je prošle sezone sudio i neke utakmice u inozemstvu (Saudijska Arabija, Grčka)… Je li to plan i dalje?

„Planiram tako nastaviti i dalje, no na tom planu sve ovisi u Uefi“, dodao je Bebek, sudac koji je odsudio najviše utakmica između Dinama i Hajduka, a samim time nije ga moglo zaobići pitanje za mladog Patrika Kolarića koji je nakon svega dvije prvoligaške utakmice u posljednjem kolu prošle sezone dijelio pravdu (i to veoma dobro) u posljednjem Vječnom derbiju između Dinama i Hajduka (3:1):

„Kolarić i Ante Čulina su produkti mentorskog talent-programa HNS-a i u ovih nekoliko utakmica koje su odsudili pokazali su da su nadaren i na pravom putu. Siguran sam da će se razviti u odlične suce“, zaključio je Ivan Bebek u razgovoru za Sportske novosti.


Tagovi

Ivan BebekSuciVAR suciHNS

Ostale Vijesti