REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Bayernov dragulj Dinamo dočekuje s 'ugovorom života'?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 08:00

Bavarci su veliki favoriti na otvaranju Lige prvaka...

Nakon što je Bayern prošle sezone ostao bez trofeja prvi put nakon 2012., Bavarci su u novu sezonu ušli vrlo motivirani. Na pripremama nisu izgubili niti jednu utakmicu, a u prve tri utakmice domaćih natjecanja, jednu u Kupu i dvije u prvenstvu, otvorili su pobjedama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bavarci su ovog ljeta potrošili preko 140 milijuna eura na transfere, a najskuplji dvojac stigao je iz Premier lige. Michael Olise iz Crystal Palacea za 53 milijuna eura, a Joao Palhinha iz Fulhama za 51. U Bayernovu svlačionicu još su stigli Hiroki Ito ta 23.5 milijuna eura, Armindo Sieb, a otkupljeni su i ugovori Bryana Zaragoze i Erica Diera. Bavarci su k tome vratili i Josipa Stanišića koji je trenutno ozlijeđen i neće zaigrati protiv Dinama.

Bilo je i odlazaka, posebno u posljednjoj liniji. Bavarci su za ukupno 60 milijuna eura (45+15) prodali Matthijsa de Ligta i Noussaira Mazraouija Manchester Unitedu.

No, najveći posao ovog ljeta Bayern bi trebao napraviti s Jamalom Musialom, 21 godišnjom zvijezdom Bavaraca i Njemačke kojem ugovor s Bayernom ističe 2026. Iako ima sjajnu plaću, od oko devet milijuna eura, Bavarci već sada rade na produženju njegovog ugovora na duži period. S, dakako, još sjajnijom plaćom...

"Učinit ćemo sve kako bismo ga dugoročno vezali. On bi, bude li sreće, mogao postati naš Thomas Muller. Igrati u Bayernu dugi niz godina", rekao je Bayernov predsjednik Herbert Hainer.

Najplaćeniji igrač Bayerna je Harry Kane koji godišnje zarađuje oko 25 milijuna eura. Špekulira se da bi Musiala mogao imati otprilike jednaku, a neki smatraju još i veću plaću.

Musiala je rodom iz Stuttgarta, ali je vrlo rano prešao u Chelseajevu akademiju. Kao klinac, igrao je za sve mlade kategorije engleske, no, u Bayern stiže sa 16 godina i nakon debija za prvu momčad Bavaraca odlučio se za njemačku A reprezentaciju.

Iako ima samo 21 godinu, već je odigrao preko 200 seniorskih utakmica. Za Bayern je u 166 nastupa upisao 44 gola i 31 asistenciju, a za Elf je nastupio 36 puta i zabio šest pogodaka. Osim četiri prvenstva Njemačke, u svojoj kratkoj karijeri već je osvojio Ligu prvaka, europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Da je pred Dinamo u sjajnoj formi potvrdila je nedavna utakmica protiv Mađarske u Ligi nacija (5-0) u kojoj je Musiala zabio gol i zabilježio tri asistencije...

TM ga procjenjuje na 130 milijuna eura i smatra ga se jednim od ne samo najvećih talenata na globusu već i igrača. (G)



Tagovi

Liga prvakaBayernDinamo ZagrebGNK DinamoJamal Musiala

Ostale Vijesti