REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS/Kacper Pempel

Baturina: “Ne daš - primiš, tako je to uvijek bilo, a Sučić me iznenadio asistom, ali snašao sam se”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 23:14

Dinamovci su briljirali u utakmici u Varšavi

U susretu 4. kola skupine A1 nogometne Lige nacija Hrvatska je u Varšavi odigrala 3-3 protiv Poljske ostavši u igru za plasman u četvrtfinale. Poljska je povela u samom otvaranju utakmice golom Piotra Zielinskog (5), Hrvatska je preokrenula s tri gola u samo šest minuta preko Borne Sose (20), Petra Sučića (24) i Martina Baturine (26) da bi pred kraj prvog poluvremena Nicola Zalewski (45) smanjio na 3-2. U drugom poluvremenu je Sebastian Szymanski (69) pogodio za konačnih 3-3. Hrvatska je od 76. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen Dominik Livaković.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska je ovim remijem ostala druga na ljestvici sa sedam bodova, tri više od treće Poljske. U drugom susretu ove skupine Škotska i Portugal su igrali 0-0 pa je Portugal na vrhu sa 10 bodova, dok je Škotska na dnu s jednim.

"Jako teška utakmica, motivirana Poljska, imali smo 3-1, žao mi je što je na kraju 3-3, ali mislim da je moglo biti i gore, tako da je na kraju bod dobar", iskreno je priznao MArtin Baturina za Novu TV.

Kako ispraviti to što ispuštamo prednost u utakmicama?

"Napornim radom, analizama, dogovoriti se što tko treba raditi u svakom trenutku utakmice, nemamo što. Ne daš, primi, tako je to uvijek bilo. Možemo žaliti za tri boda."

Zabio je prvijenac za reprezentaciju.

"Hvala izborniku na šansi, hvala Peri na asistenciji, malo me iznenadio, ali hvala Bogu snašao sam se. On se razvio u sjajnog igrača, na njemu je da radi i da napreduje."

Posljednje dvije utakmice Vatreni će imati u studenom, prvo će 15. studenog gostovati u Škotskoj, a tri dana kasnije u Splitu ugostiti Portugal. Prve dvije reprezentacije izborit će plasman u četvrtfinale.

"Idemo se potući te dvije utakmice i izvući ono najbolje."

Uz Baturinu i Sučića zabio je i Borna Sosa:

"Možemo reći da smo čak dobro ušli u utakmicu, primili nesretno gol, igrali onda dobro, povukli smo se u zadnjim minutama prvog dijela, ne znam zašto. Teško je izdržati s igračem manje na kraju, tako da smo na kraju zadovoljni, idemo dalje", rekao je Borna Sosa.

"NE znam zašto nam se to događa, imamo kvalitetu za pritisnuti svakog protivnika gore. To je sigurno nešto na čemu ćemo dodatno raditi, nema potrebe da se skupimo iza, imamo stopere koji mogu igrati jedan na jedan na cijelom terenu."

"Hvala Bogu, sretan sam što je lijep i dobar gol. Drago mi je da je to pokrenulo taj neki niz za još dva gola", zaključio je Sosa.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaMartin BaturinaLiga nacija

Ostale Vijesti