PIXSELL
PIXSELL

Barišić za Germanijak: „U Osijeku smo bratić i ja ostvarili dječački san da zaigramo skupa“

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 22.10.22. | 07:58

U posljednje vrijeme je obrana Osijeka nezamisliva bez Adriana Leona Barišića, mladog BiH reprezentativca koji je za Germanijak podijelio dojmove o novim momentima svoje karijere

Otvorilo se i Adrianu Leonu Barišiću! Stasiti 21-godišnjak dugo je vrebao priliku. Iako je bilo jasno da je riječ o kvalitetnom braniču koji je pobudio i zanimanje Dinama, trebalo je proći neko vrijeme da u Gradskom vrtu dobije povjerenje u kontinuitetu. Kod Bjelice je igrao protiv Varaždina i Dinama te poluvrijeme protiv Hajduka. Rene Poms mu je dao tri puta priliku da istrči i Barišić je na povjerenju uzvratio golom Lokomotivi te sačuvanom mrežom protiv Belupa i Istre.

“Čekao sam svoju priliku da se nametnem i dam svoj doprinos Osijeku. Svi smo u pozitivnom naletu i kada uđete u takvu ekipu, morate biti zadovoljni i sretni”, reći će Barišić koji ne krije zadovoljstvo svojim igrama u posljednje vrijeme.

“Uvijek može bolje i uvijek ima nekih detalja na kojima se može raditi, ali načelno sam zadovoljan svojom igrom”.

Očito je zadovoljan i Rene Poms koji protiv Istre nije mijenjao ekipu u odnosu na Slaven Belupo. Išao je Poms logikom da se ne mijenja momčad koja pobjeđuje i pogodio.

Kako bilo, Adrian Leon Barišić rođen je u Stuttgartu. Živio je i odrastao u Splitu a član Osijeka je od ljeta 2018. Igrao je za drugu momčad, bio je na posudbi u Frosinoneu pa se vratio ovo ljeto u Gradski vrt.

“Tu se najbolje osjećam. Osim tih šest mjeseci Italije, praktički sam već četiri godine stanovnik Osijeka. Sretan sam klubom, zadovoljan gradom i oduševljen ljudima. Samo sam htio priliku da se dokažem, sada kada sam je dobio nema niti jedan razlog da budem nezadovoljan”, priznat će naš sugovornik koji je ovo ljeto praktički već bio član Dinama. Znamo svi kako je priča išla i da Barišić nije odjenuo plavi dres isključivo zbog unutarnjih sukoba u Maksimiru. Na koncu je Dinamo ostao bez potencijalno vrhunskog stopera a Osijek će zaraditi vjerojatno više nego što bi dobio od Dinama.

“Iskreno, nisam bio previše upućen tom pričom, niti sam se zamarao time. Bio sam u Italiji kada me agent nazvao i rekao da postoji opcija odlaska u Dinamo. I onda me ponovno nazvao i rekao da to više nije opcija. Taman je krenula sezona, vraćao sam se od ozljede i nisam htio gubiti koncentraciju na takve stvari. Općenito kada bude riječ o sličnim pričama ja se isključim jer me to remeti u svakodnevici. Možeš mi reći da ima nešto i onda mi reci tek kada bude gotovo. Igrač sam Osijeka, imam ugovor, odlično se osjećam ovdje i klub je taj koji odlučuje o svemu”, jasna je poruka Barišića koji uz sve navedeno ima i još jedan razlog da bude dio Pomsove momčadi.

U posljednjim utakmicama je ostvario davnu želju iz djetinjstva da zaigra s Darkom Nejašmićem na seniorskoj razini. Naime, Barišić i Nejašmić su bratići u prvom koljenu. Njihove mame su rođene sestre.

“Tko bi rekao da će nam se putevi ponovno sresti jer smo kao mladi otišli svaki na svoju stranu. A kao djeca smo sanjali da zajedno igramo. Darko je stariji od mene dvije i pol godine i nikada nismo imali priliku do Osijeka. Sretan sam zbog toga. Osim što mi je bratić, Neja je odlično tehnički potkovan, voli loptu baš kao i ja i nekako se shvaćamo u igri”, otkriva Barišić koji se nasmijao kada smo ga pitali je’l sestre skupa gledaju utakmice Osijeka.

“Nekada gledaju, ali mojoj mami je stres gledati utakmice u kojima igram pa često to zna izbjegavati”.

A upravo je mama Barišić zaslužna što naš sugovornik igra za reprezentaciju susjedne države.

“Majka je rođena i odrasla u Zenici pa sam imao opciju igranja za BiH. Poslali su mi poziv dok je bila reprezentacija U-18 i tako sam ostao tamo”.

Seniorski nastup, onaj kojim bi mogao odrediti pripadnost reprezentaciji još uvijek nema.

“Škakljivo pitanje za koje sam znao da će doći. Iskreno, igram svoj nogomet najbolje što mogu i kada dođe poziv onda ću odlučiti. Zašto da razbijam sada glavu kada poziva još nema?”, zrelo će odgovoriti Barišić.

Vratili smo se na domicilne teme. Igranje u paru s Čeberkom izgleda sjajno.

“Našli smo se. Odličan je momak i isti takav je na terenu. Moderan stoper koji shvaća nogomet. Brz je, zna zaprijetiti prema naprijed i imamo Žapera da nam pripazi na leđa kada iznesemo loptu. Zaista je zadovoljstvo igrati s njima u zadnjoj liniji”.

Partije Adriana Leona Barišića nisu ostale nezamijećene. Kada je skupio određenu minutažu, ušao je u statističke podatke Sofascorea koji su mu dali za pravo da se može pohvaliti kako je prvi igrač lige prema presječenim loptama a drugi prema oduzetim, odmah iza Selahija iz Rijeke. Navijači Osijeka ne kriju oduševljenje njegovim partijama.

“Naravno da mi je stalo do njihova mišljenja. Mislim da svaki igrač koji kaže da ga to ne dira - laže. Pa mora te interesirati što kažu oni zbog kojih se nogomet igra i zbog kojih je posao s kojim se profesionalno baviš tako popularan. Drago mi je čuti pozitivne kritike i one me tjeraju da budem na toj razini, odnosno da nastavimo s time”.

A prva prilika stiže u subotu kada Osijek gostuje u Varaždinu.

“Opasna su momčad. Iako smo trenutno u jako dobrom periodu i sve osim pobjede bio bi neuspjeh za Osijek, jasno je da nam govora oko podcjenjivanja. Neugodni su, igraju jako dobar nogomet s kvalitetnim pojedincima i trenerom. Dobri su u posjedu, tranziciji i presingu. Do kartona su bili jako neugodna protivnik Dinamu na Maksimiru. Međutim, veliki respekt Varaždinu ali Osijek gdje god igra ide na pobjedu. Tako će biti i u subotu”, završio je Adrian Leon Barišić.

HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk - Dinamo, 18.00

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 15.00

Varaždin - Osijek, 17.10

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik, 15.00

Slaven Belupo - Rijeka, 17.10


Tagovi

Adrian Leon BarišićNK OsijekHNLDarko Nejašmić

Ostale Vijesti