Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Barišić za Germanijak: "Odbio sam sve ponude, ostanak u Osijeku je najbolja opcija za mene"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 27.01.23. | 08:10

Branič Osijeka u ovoj sezoni izrastao je u jednog od najboljih stopera HNL-a i nezamjenjivog člana momčadi Rene Pomsa

U Osijeku se spremaju za Goricu. Nakon remija u derbiju s Rijekom, očekuju se tri boda protiv Gorice u nedjelju. Iako, svjesni su u Gradskom vrtu da je Gorica puno kvalitetnija momčad nego to sugerira pogled na ljestvicu HNL-a.

“Novi trener, nova imena u svlačionici od kojih su tri naša dojučerašnja suigrača. Oni su ušli u nastavak sezone s dva remija bez golova što sugerira da su tvrda momčad, ali koja je sposobna napraviti nered prema naprijed. Tako da je prije svega potreban oprez i koncentracija”, rezimira Adrian Leon Barišić, standardni član zadnje linije Osijeka. Dotakli smo se prvo Rijeke i derbija u kojem je Osijek bio bliži punom bodovnom plijenu.

“Dojmovi su podijeljeni. Nekako mi se čini da smo bili bliže pobjedi, imali smo konkretnije prilike ali u teškim uvjetima i na ovakvom terenu lako ti se dogodi neka glupost pa izgubiš i taj bod. Sve u svemu mislim da je bilo korektno za početak”, priča nam Barišić koji je postao nezamjenjiv član obrane Rene Pomsa. Bilo da igraju s trojicom u zadnjoj liniji, bili s četvoricom - Barišić ima svoje mjesto. Uostalom, dojam s tribina sugerira ga u jednog od najboljih stopera HNL-a…

“Uvijek godi čuti takve riječi, ali ne zamaram se takvim stvarima. Bio najbolji ili najgori, svaki da dolaziš na trening, u službi si momčadi i rezultata. Činjenica je da se od prve utakmice osjećam jako dobro, da je velika razlika u nekom fizičkom smislu. Došla je moć, osjećaju u plućima a to je bitno. S iskustvom dolazi samopouzdanje, rutina, lakše su odluke na terenu.”

U Barišićevoj igri nerijetko se primijeti sjajna tehnika koja nije baš svojstvena za braniče….

“Uvijek su mi to spominjali kao neki adut u igri. Miran sam na lopti, treneri su to voljeli kod mene. Tajna? Ne znam. Od malih nogu mi je to došlo. Kao dijete sam igrao na krilu pa su me zbog visine spuštali na beka pa na stopera. U Splitu sam stalno igrao mali nogomet, pa je valjda ostalo nešto”, otkriva Barišić koji po potrebi može i na beka.

“Pa ako će trebati, nije mi problem ali to bi bilo krpanje. No, ako me trener stavi, nemam problema s time”.

Ono što se može primijetiti u igri našeg sugovornika jest da voli povući prema naprijed…

“A ovisi od situacije, ali ako vidim neki prostor, zašto ne? Naravno da to ne treba forsirati pa da povučem na kao luđak na obrambeni blok, ali ako bude neka situacija da odem iza leđa beku i stvorim situaciju za centaršut, nemam problem s time”.

A navijači nemaju problem oko njegova ostanka u Osijeku, barem do ljeta.

“Bila je ponuda MLS-a koju smo odbili i to je bilo jedino službeno. Još dvije su bile realne, ali ja sam na vrijeme stopirao pa nije niti došlo do ponude. Prešao sam u novu agenciju i iz razgovora s njima zaključak je da mi je ostanak u Osijeku najbolja opcija. Nigdje mi se ne žuri, osjećam da sam puno bolji nego sam bio na početku sezone i sigurno ću još napredovati. Klub je isto izrazio želju da ostanem ako neće biti neke lude ponude i čini mi se da nastavljamo skupa”, iskreno će Barišić koji će pohvaliti atmosferu u svlačionici i istaknuti očekivanja Osijeka.

“Od prvog dana mi se sviđa kako svlačionica diše. Nema tu drame, nekih velikih ega. Zaista uživamo u svemu. Što se očekivanja tiče, ona su uvijek velika. Biti tu negdje pri vrhu, držati priključak s klubovima koji su ispred nas pa ćemo vidjeti što nosi nastavak sezone. Isto tako, još uvijek smo u kupu i tu bi mogli napraviti nešto više u odnosu na lani”, s optimizmom je završio Adrian Leon Barišić.



Tagovi

NK OsijekAdrian Leon BarišićHNL

Ostale Vijesti