REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Barcelona produljila s kapetanom B momčadi, ali mogli bi ostati bez talentiranog napadača kojeg zovu Chelsea i Bayern

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 14:30

Mali Xavi, kako mu tepaju u klubu, ostaje član Barcelone do 2028. godine.

Malo ispod radara prošla je vijest da je Barcelona produljila ugovor s Marcom Casadóm do 2028. godine, 20-godišnjim središnjim veznjakom koji je prošle sezone bio kapetan njihove B momčadi koja je sezonu okončala na trećem mjestu Primera Federación - Grupo I, odnosno trećem razredu španjolskog nogometa. Pod vodstvom legendarnog Rafe Marqueza Casadó je igrao sjajno, a očekuje se da će ga novi trener Hansi Flick pozvati na pripreme prve momčadi nakon čega će odlučiti hoće li ‘novog Xavija’, kako Casadu tepaju ljudi u klubu, ostaviti u rosteru prve momčadi ili će mu pak pronaći klub gdje će pokušati svoju igru podići na razinu više.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Casadó, svakako, u klubu ostaje do daljnjeg, ali isto se ne može reći i za Marca Guiuja (18) koji je navodno velika želja Chelseaja. Hitronogi središnji napadač, koji je prošle sezone za prvu momčad Barcelone zabijao u Ligi prvaka (Royal Antwerp, 2-3) te La Ligi (Athletic Bilbao, 1-0), ušao je u svoju posljednju godinu ugovora s katalonskim gigantom, a potpis na novi još uvijek nije stavio. Guiu, navodno, prije potpisa želi garancije da će biti član prve momčadi Barcelone, što mu u klubu ne mogu garantirati. On, dakle, odugovlači, a njegovu neodlučnost planiraju naplatiti Plavci kojima se iznimno sviđa njegov potencijal. Boehly i društvo su spremni Barceloni platiti šest milijuna eura koliko iznosi njegova otkupna klauzula, ali zasad nije poznato koliko mladog napadača mami odlazak na Otok.

No, nije Chelsea jedini koji bi Guiuja htio ‘oteti’ Barceloni. Interes je, piše Goal, pokazao i Bayern, s tim da mu ni oni ne mogu garantirati ono što mladi napadač traži, a to je da se odmah priključi radu prve momčadi.

Što slijedi? Vrlo vjerojatno još pokoji tjedan medijskih ‘senzacija’, a onda i potpis novog ugovora te ostanak u Barceloni. Osim ako Flick ne pokaže palace dolje tako pokrene licitaciju Chelseaja i Bayerna. Ali, poznavajući modus operandi pragmatičnog Nijemca, to se sigurno neće dogoditi. Zna on da na mladima svijet ostaje, a mladi su u Barceloni oduvijek bili posebno na cijeni...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BarcelonaMarc CasadóMarc GuiuBarcelona B

Ostale Vijesti