Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Bakrar zabio za bijeg Istre 1961 s dna ljestvice, Osijek ostao u crnoj rupi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.08.22. | 23:00

Napadač Istre tri puta je večeras svladao Ivušića, ali tek je pogodak u sudačkoj nadoknadi bio regularan

Činilo se kako će se siromašna golgeterska subota koja je počela u Koprivnici nastaviti i u Puli. Igrala se sudačka nadoknada dvoboja Istre 1961 i Osijeka kada je Mounsef Bakrar lob udarcem svladao Ivušića za prvu pobjedu Puljana u ovoj sezoni! Potpuno zasluženo jer je Istra 1961 bila bolja momčad u sudaru s Osijekom koji je nastavio svoj očaj od igre i loše forme.

Nenad Bjelica se u dvoboju koji su u Gradskom vrtu označili kao dobru priliku za izlazak iz crne rupe u kojoj su se našli odlučio za formaciju s tri stopera, Caktašem od prve minute dok je priliku s klupe vrebao Lovrić. S identičnim motivima i Istra je izašla na Aldo Drosinu na kojoj je prvi put od početka utakmice priliku dobio Tomislav Duvnjak (2003.), silno talentirani veznjak koji je ovo ljeto stigao u Pulu iz Maksimira.

Uvodne minute i blagu dominaciju Osijeka zamijenio je period dobre igre domaćina. Međutim, na prvo uzbuđenje čekali smo do 18. minute kada je Mile Škorić zatresao gredu Majkićeva gola. S druge strane, uzvratio je Luka Marin čiji je pokušaj s ruba kaznenog prostora spriječila vranica. Do odlaska na odmor nismo vidjeli previše toga. Puno greška s obje strane, krivih dodavanja i lopti u prazno. Tek pokušaj Danijela Lončara koji je domaći vratar obranio, a identičan epilog imao je i udarac Jugovića u sudačkoj nadoknadi prvog djela.

U svlačionici je u poluvremenu ostao Mihret Topčagić dok je priliku dobio Ramon Mierez. Beljo je nastavak otvorio s dvije poluprilike od kojih niti jedna nije pronašla put do okvira gola domaćina. Pljesak tribina zaradio je Fran Mlinar zbog svojeg lukova pokušaja da iznenadi Ivušića ali kojem je nedostajalo preciznosti. No, bio je to uvod u delirij koji je izazvao Mounsef Bakrar. Naime, Petković je sjajnim udarcem pogodio vratnicu, lopta se odbija do Bakrara koji je šalje u mrežu. Ipak, veselje je bilo je kratkog daha. VAR se javio da je u pitanju zaleđe jer je Bakrar bio u nedozvoljenoj poziciji prilikom udarca Petkovića te je sudac Kolarić poništio vodstvo Istre.

Bjelica je odgovorio dvostrukom izmjenom. Fiolić i Bakić dobili su priliku umjesto Brleka i Caktaša, a najopasniji igrač gostiju Beljo bio je najbliži pogotku nakon ubačaja Bartoleca. Međutim, lopta je otišla pored vratnice. U 76. minuti Kolariću nije bila potrebna intervencija VAR sobe već je prihvatio sugestiju pomoćnika kada je poništio gol Bakrara. I kada se činilo da će utakmica završiti bez golova, Bakrar se našao neometan na 16 metara i konačno izbjegavši zaleđe zabio regularan gol koji je Istri omogućio bijeg sa dna ljestvice ali i gol koji je produžio krizu Osijeka...

Video sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Istra 1961 - Osijek 1:0

Pula. Stadion Aldo Drosina: Gledatelja: 1230.

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec) i Nikola Kečkiš (Virovitica).

VAR: Mario Zebec (Varaždin). AVAR: Bojan Zobenica (Velika Gorica).

Žuti kartoni: Marin, Mumba, Maretić (Istra); Jugović, Jurčević, Fiolić, Škorić(Osijek).

Strijelac: 1:0 Bakrar (90.)

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Majkić - Hujber, Marešić, Perković, Marin - Duvnjak (od 66. Mumba), Caseres (od 90. Galilea) - Kadušić (od 66. Erceg), Mlinar, Petković (od 90. Antovski) - Bakrar. Trener: Manuel Gonzalo Garcia.

OSIJEK (3-5-2): Ivušić - Bralić, Škorić, Lončar - Bartolec (od 82. Miloš), Brlek (od 69. Fiolić), Caktaš (od 69. Bakić), Jugović, Jurčević - Topčagić (od 46. Mierez), Beljo (od 82. Mance). Trener: Nenad Bjelica.

HNL, 4. kolo

Petak, 5. kolovoza:

Varaždin - Dinamo, 1:1

Subota, 6. kolovoza

Slaven Belupo - Šibenik 0:0

Istra 1961 - Osijek, 1:0

Nedjelja, 7. kolovoza

Lokomotiva - Rijeka, 21.00

Odgođeno

Hajduk – Gorica

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Istra 1961NK OsijekNenad BjelicaMile ŠkorićLuka MarinDanijel LončarLovro MajkićTomislav DuvnjakIvica Ivušić

Ostale Vijesti