Oluja kup
Oluja kup

Bakljada, koreografija i sjajni hakl: Završeno je jubilarno 10. izdanje Oluja kupa (FOTOGALERIJA)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 17:54

Jubilarni 10. Oluja kup trajao je sedam dana, a završio je 4. kolovoza, dan prije obilježavanja znamenitog hrvatskog praznika.

U sklopu tradicionalne svečanosti u Kninu povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koji se obilježavaju 4. i 5. kolovoza, održao se i završni dan jubilarnog 10. Oluja kupa, koji se zadnjih 10 godina održava u Kninu u spomen Vojno-redarstvene operacije Oluja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Oluja kup je humanitarnog karaktera, a ove godine se održala humanitarna lutrija od koje je sav prihod, 3140 eura, doniran Boccia klubu Knin, boćarskom klubu za osobe s invaliditetom.

Finale se odigralo u spektakularnoj atmosferi. Prije finalne utakmice intonirana je hrvatska himna, više od 1000 gledatelja u publici podignulo je crvene i bijele papiriće i kreiralo koreografiju u obliku hrvatske 'šahovnice', a potom je odigrana i sjajna finalna utakmica između CB Crystal Disco Club No1/Dom za starije i nemoćne Mladen i momčadi 'Škafić'. Na kraju je slavila momčad CB Crystal Club No1/Dom za starije i nemoćne Mladen i tako stigla do svojeg četvrtog naslova i etablirala se kao najbolja momčad Oluja kupa u prvom desetljeću postojanja natjecanja. Treći je bio MNK Makako.

"Kažu da ne treba vruće glave reagirati i komentirati. Ali emocije nakon prekrasnog finalnog dana su velike. Trebati će još vremena da se to sve slegne, zbroji itd. Odakle krenuti? Rekordan broj sudionika...naši polufinalisti Crystal, Škaf, Makako i Boskoreli...sve dobre ekipe i čast nam je što smo ih imali u završnici turnira...sve druge ekipe, palac gore za podršku Oluja kupu i nadamo se da će te se svi vratiti u biti dio velikog 11. Oluja kupa", napisali su organizatori na svojoj Facebook stranici i nastavili:

"Nastojali smo dati važnost našoj djeci, oni su nam bitni, oni su Oluja kup. Za naš boćarski klub osoba sa invaliditetom i sportsku opremu smo skupili do sada rekordan iznos, ići će objava kad to sumiramo. A za taj iznos ste zaslužni svi vi, gledatelji, sponzori, ekipe...hvala vam svima, hvala što prepoznajete emociju Oluja kupa, jer bez svih vas nema ni turnira, a on je bitan da nas sjeća na ono što je bilo, da pamtimo i ne zaboravimo Oluju. Sretan vam sutra Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Proslavite ga kako taj dan i zaslužuje".

S obzirom da se s pravom kaže kako slike vrijede od više od tisuću riječi, u nastavku donosimo bogatu fotogaleriju sa završnog dana Oluja kupa čiji će pobjednik ući u konkurenciju za plasman na Germania kup, koji će se 5. i 6. listopada održati u Sportskom centru Agram u Zagrebu.

Sve o Germania kupu 2024 pronađite OVDJE, a popis svih turnira dosadašnje osvajače 'kvalifikacijskih' turnira pronađite OVDJE.



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024Sponzorira Germania Sport Kladionicamalonogometni turnir

Ostale Vijesti