Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Ažurirane kalkulacije: Hrvatska je na milimetar od drugog kruga u kojem nas čeka 'pakao'

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 20.09.24. | 16:43

Pobjeda od 7-0 trebala bi biti dovoljna za plasman u osminu finala u kojoj bi trebali igrati protiv Argentine, Španjolske ili Kazahstana.

U petak ujutro, prije posljednje utakmice Hrvatske u skupini World Cupa, objavili smo opsežni tekst kalkulacija za prolazak u osminu finala, a sve se svodilo na što uvjerljiviju pobjedu Hrvatske nad Kubom. Futsal Vatreni odradili su posao, svladali su Kubance sa 7-0 čime su napravili ogromni korak prema plasmanu u osminu finala. Tom pobjedom Hrvatska je sa šestog mjesta najbolje rangiranih trećeplasiranih reprezentacija skočila na prvo! Doduše, ima utakmicu više od ostalih, no tri boda i -1 gol-razlika trebali bi biti dovoljni za drugi krug.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska bi osminu finala mogla dohvatiti već za 24 sata, ako u današnjim (petak) utakmicama Paragvaj pobijedi Nizozemsku ili dvoboj Kostarika-Uzbekistan završi bez pogodaka, odnosno, ako u sutrašnjem (subota) dvoboju Španjolska pobijedi Libiju, koja također ima tri boda i -1 gol-razliku. Iako je u sportu sve moguće, bilo bi pravo čudo da Španjolska, kao jedan od favorita turnira, ne pobijedi Libiju i to s uvjerljivom razlikom. Naime, Španjolska i Kazahstan bore se za prvo mjesto skupine D. Španjolska je za sada zabila tri gola više od Kazahstana, no euro-azijska reprezentacija u posljednjem kolu igra protiv Novog Zelanda, uz Kubu najslabije reprezentacije turnira.

Ako Hrvatska, nakon spomenutih utakmica i dalje ne bude u drugom krugu, šansa nam je direktna utakmica između Ukrajine i Afganistana koja ne smije završiti neriješenim igračem ili pobjedom Ukrajine od jedan razlike. U svim ostalim kombinacijama Hrvatska će biti bolje plasirana od trećeg iz skupine C. U skupini E moramo se nadati da Tadžikistan u međusobnom dvoboju neće pobijediti Panamu s tri ili više razlike ili s dva razlike pod uvjetom da zabiju minimalno pet golova.

Također, Hrvatska će sigurno biti bolja od trećega iz posljednje skupine F osim ako Gvatemala u izravnom dvoboju ne pobijedi Venezuelu sa šest razlike, odnosno, ako Venezuela ne pobijedi Gvatemalu s osam razlike.

Dakle, skupine D i F su nam 'ziceri', a imamo dobre šanse da grupnu fazu završimo i kao bolje plasirani od trećih reprezentacija preostale tri skupine (A, C i E).

E sada, kada smo zaključili da je Hrvatska stigla na milimetar do drugog kruga, već možemo gledati korak dalje u budućnosti i kalkulirati s kime ćemo igrati u osmini finala.

Ako se rasplet ostalih skupina razvije onako kako priželjkujemo, u osmini finala ćemo igrati s osvajačem skupine C, Argentinom ili osvajačem skupine D Španjolskom ili Kazahstanom. Španjolci i Kazahstanci imaju po četiri boda, a nama bi svakako najviše odgovaralo kada bi Kazahstan protiv Novog Zelanda nadoknadio tri gola zaostatka za Španjolskom i osvojio skupinu. Kazahstan je moćna europska reprezentacija i sigurno bi bila favorit u susretu protiv Hrvatske, no svakako manje izraženi od Argentine ili Španjolske.

No, o tom, potom. Korak po korak. Idemo prvo i matematički osigurati drugi krug, a onda razmišljati o protivnicima u osmini finala koja se igra od 24. do 27. rujna.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaFutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti