Autogol Hrvata ili gol Srbina? U svakom slučaju - tragikomična scena u Švicarskoj (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 08.11.15. | 09:04

Rijetko viđeni (auto)gol u Švicarskoj...

Sinoć su se u 15. kolu švicarske Super lige sastali Lugano i Young Boys. Domaćin kojeg vodi Zdenek Zeman, a u čijim redovima nastupaju četvorica hrvatskih nogometaša, vodio je od 15. minute golom Rossinija i bio blizu treće pobjede u posljednjih pet prvenstvenih susreta, no na koncu je završilo 1:1.

Gosti su do boda došli na rijetko viđeni način u 72. minuti. Nepotrebno je zakuhala obrana Lugana, a stvari je pokušao spasiti hrvatski stoper Niko Datković. Ušao je u blok srpskom veznjaku Milanu Gajiću, ali lopta se nekako čudno odbila i prebacila domaćeg vratara Valentinija. Bio je to gotovo savršeni lob, a teško je procijeniti tko je strijelac – neki su pripisali autogol Datkoviću, drugi zgoditak Gajiću. U svakom slučaju, tragikomično je Lugano ostao bez punog plijena...

Inače, osim Datkovića, za Lugano je cijelu utakmicu odigrao i Antonini Čulina, dok je Goran Jozinović ušao s klupe u 58. minuti. Domagoj Pušić nije bio u konkurenciji za ovu utakmicu. Poslije 15 odigranih kola Lugano je osmi od deset momčadi s 15 bodova, a Young Boys je treći s 24 boda.


Tagovi

LuganoNiko DatkovićZdenek ZemanYoung Boys

Ostale Vijesti