Australija prvak Azije: Hrvat odigrao fenomenalan potez za ludo slavlje! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 31.01.15. | 13:43

Nogometaši Australije novi su azijski prvaci nakon što su u finalu u Sydneyu nakon produžetaka svladali Južnu Koreju s 2:1 (1:1).

U uzbudljivom finalu pred 77 tisuća gledatelja Australci su iskoristili prednost domaćeg terena i po prvi puta osvojili prvenstvo Azije. Poveli su u 45. minuti golom Massima Lounga, no u prvoj minuti sudačke nadoknade izjednačio je Son Heung-Min i donio Južnoj Koreji produžetke.

Pogodak vrijedan naslova u 105. minuti postigao je australski veteran James Troisi, ali ključan potez odigrao je igrač hrvatskih korijena Tomi Jurić. On je na desnoj strani završio na podu okružen dvojicom suparničkih braniča. Sudac nije svirao faul, no Jurić se sjajno snašao. Gurnuo je loptu kroz noge suparniku i ubacio u sredinu. Južnokorejski golman uspio je odbiti njegov ubačaj, ali samo do Troisija koji je lagano poentirao.

Juriću su inače 23 godine, a u karijeri je neko vrijeme proveo i u Hrvatskoj, gdje je od 2009. do 2012. nastupao za Croatia Sesvete, Lokomotivu i Inter Zaprešić. Trenutno igra „down under“, za Western Sydney Wanderers.

Prvi je ovo naslov za Australiju koja se prije devet godina iz Oceanije priključila Azjskoj nogometnoj zoni. Južnokorejanci su pak ostali na dva naslova, a zadnji su osvojili daleke 1960. godine.

Treće mjesto na ovogodišnjem prvenstvu pripalo je Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji su u petak pobijedili Irak s 3:2.

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Action Images)


Tagovi

Tomi JurićPrvenstvo AzijeJužna KorejaAustralijaJužnokorejska nogometna reprezentacijaAustralska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti