ALBERTO LINGRIA/Action Images
ALBERTO LINGRIA/Action Images

Atalanta s igračem manje nije izdržala, Modrić asistirao za sjajan gol Mendyja (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.02.21. | 22:58

Lijevi bek Kraljevskog kluba pogodio je slabijom nogom za solidan kapital pred uzvrat.

U Bergamu je odigrana prva utakmica osmine finala Lige prvaka u kojoj Real Madrid slavio protiv Atalante rezultatom 0:1.

Puno smo očekivali od ove utakmice, s jedne strane atraktivna i gotovo svima draga Atalanta, a s druge strane Real, klub kojem je Liga prvaka privatno natjecanje. Naravno kad govorimo o naslovima prvaka.

Međutim, u prvom poluvremenu smo bili uskraćeni za velike prilike, a jedan od glavnih krivaca za to bio je sudac Tobias Stieler, koji je u 17. minuti po našem mišljenju prestrogo pokazao crveni karton Freuleru. Junior Vinicius sjajnom je loptom proigrao utrčalog Mendyja kojeg na rubu kaznenog prostora ruši veznjak Božice za što mu je sudac pokazao direktan put u svlačionicu. Izgledna je to bila prilika za beka Kraljevskog kluba i zasigurno prekršaj Freulera, no nekako smo dojma kako je ipak isključenje bilo prestrogo.

Crveni kraton Freuleru pogledajte OVDJE.

Real je s igračem više zavladao terenom, no teško su probijali bedem domaće obrane pa su prilike stizale na kapaljku. Atalanta je još k tome ostala bez ubojitog Zapate koji se ozlijedio te je umjesto njega u 30. minuti na teren ušao Mario Pašalić.

Najbolju priliku u prvom dijelu smo vidjeli u prvoj minuti sučeve nadoknade kad je Casemiro u gužvi pucao glavom nakon ubačaja iz slobodnog udarca, ali je Gollini sjajno refleksno reagirao te se na odmor otišlo početnim rezultatom.

Drugi dio otvorio je Luka Modrić prilikom u 48. minuti, hrvatski veznjak se izborio za sjajnu situaciju u kaznenom prostoru domaćina, ali nije najbolje zahvatio loptu, koja odlazi pored desne vratnice.

Real je i u nastavku s igračem više potpuno dominirao terenom, loptu je Kraljevski klub u svojim nogama imao gotovo 80 posto, ali ih je Atalanta ograničila na pokušaje s velikih udaljenosti.

No, baš takav jedan je u 86. minuti odsjeo iza Gollina. Dugo su gosti kombinirali pred kaznenim prostorom Atalante, lopta nakon kornera stiže do Modrića, koji pronalazi Mendyja, a bek Kraljevskog kluba sa 20-ak metara sa slabijom nogom lijepo pogađa za 0:1.

Gol Mendyja pogledajte OVDJE.

U prvoj minuti sučeve nadoknade Real je mogao i povećati prednost, Lucas je ubacio neugodnu loptu na peterac, a tamo se stvorila gužva od po dva igrača sa svake strane, Casemiro je bio najbrži, ali njegov udarac završava u bloku.

Bila je to i posljednja prilika na utakmici od koje smo realno očekivali puno više, no domaćin je gotovo cijeli susret igrao s igračem manje, što je Real uspio kazniti tek u samoj završnici te u Madrid za uzvrat nosi solidan kapital


Ostale Vijesti