Aston Villin „all-in“: Reina pred potpisom, dolaze i lanjska senzacija Serie A te Barcina nada (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.01.20. | 16:03

Čini se da je Lovre Kalinić definitivno otpisan, a napadač Rossonera mogao bi uskrsnuti karijeru na Otoku.

Nogometašima Aston Ville ne ide baš prema zacrtanom cilju ove sezone. Iako su znali da im povratnička sezona u Premiership neće biti laka, očekivali su puno više od boda prednosti nad trojkom koja trenutno ispada iz prvoligaškog društva – Bournemouth, Watford i Norwich. Samo 21 bod nakon isto toliko odigranih utakmica, u usporedbi s osmoplasiranim Sheffield Unitedom koji je također stigao iz Championshipa, definitivno ne zadovoljava ni struku ni navijače.

Iz tog razloga na Villa Parku su se odlučili na silovit ulazak na tržište ove zime. Uprava pošto-poto želi osigurati ostanak u Premiershipu, stoga ne čudi što su se odlučili za metodu „all-in“. Razlog prvenstveno leži u činjenici što su se treneru Deanu Smithu ozlijedila dva od tri ključna igrača ove sezone (Jack Grealish je treći). Golman Tom Heaton otpisan je do kraja sezone, kao i prvi napadač Wesley koji su ozlijedili ligamente koljena.

Iz tog razloga, klub iz Birminghama je velikoj potrazi za napadačem i vratarom, a prema engleskim medijima golmansku poziciju praktički su već potpisali. Legendarni vratar Barcelone, Villarreala, Liverpoola, Napolija, Bayerna i Milana, Pepe Reina uskoro će sletjeti na Otok. Villa je htjela iskusnog golmana koji dobro pozna zahtjeve premierligaškog nogometa, a 37-godišnji Španjolac upravo odgovara tom profilu. Rossoneri su pristali na taj transfer, a sada je samo ostalo da Englezi dogovore uvjete suradnje sa samim igračem.

Prema svemu sudeći, Dean Smith ne računa ozbiljno na Lovru Kalinića kao na potencijalno prvo rješenje među vratnicama.

 

 

Međutim, nije Reina jedini koji bi mogao sa San Sira putem Velike Britanije. Kako prenosi dobro obaviješteni talijanski novinar Nicolo Schira, 'Villainsi' bi kao zamjenu za 23-godišnjeg Wesleya vrlo rado vidjeli godinu starijeg Krzysztofa Piąteka. Pregovori su već počeli, a Englezi nude Rossonerima 28 milijuna eura te igraču četverogodišnji ugovor s plaćom od tri milijuna eura na godišnjoj razini, uz još dodatne bonuse.

Dolaskom Zlatana Ibrahimovića, Poljak je pao u drugi plan, a njegove predstave na sjeveru Italije u posljednjih godina su bile u najmanju ruku vrlo blijede. Tek treba vidjeti što će odlučiti uprava Milana, ali ovaj posao izgleda vrlo realan.

 

 

Da zaokruže tercet pojačanja za ovaj siječanj, uprava 'Lavova' pobrinula se jednim poslom kojega pokušavaju dogovoriti daleko od očiju javnosti već neko vrijeme. Riječ je o – ni manje ni više nego – igraču Barcelone. Njegovo ime je Louie Barry, ima 16 godina i igra na poziciji napadača za katalonsku U-17 momčad.

Barry je ovog ljeta stigao na Camop Nou iz West Bromwich Albiona, a uz englesko ima i irsko državljanstvo te može igrati i na poziciji krila. Na stadionu Hawthorns proveo je puno desetljeće, a kada je trebao potpisati profesionalni ugovor za današnjeg poslodavca Slavena Bilića, 'ukazala' se Barcelona i dovela ga u svoju La Masiju.

Kako prenosi ugledni BBC, Aston Villa u ovim trenucima pregovara sa španjolskim prvakom, a posao bi, ako do njega dođe, trebao iznositi tri i pol milijuna eura.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Louie BarryKrzysztof PiatekPepe Reina

Ostale Vijesti