Arsenalovi igrači mogu izbjeći rezanje plaća ali ako ispune jedan uvjet

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.04.20. | 20:58

Uprava Topnika dala je igračima razuman dogovor.

Kako javlja britanski Telegraph, u tjednu na izmaku vodstvo londonskog Arsenala pregovaralo je s igračima oko rezova plaća. Očekivana i već, nažalost, uobičajena mjera u uvjerima smanjenih prihoda usred pandemije koronavirusa i obustave sportskih i nogometnih zbivanja.

Na tom sastanku dobili su poštenu ponudu. Rečeno im je da će u potpunosti izbjeći bilo kakvo rezanje plaća uz jedan uvjet, a to je da se plasiraju u Ligu prvaka. Bez obzira na to kad se sezona Premiershipa nastavila (i završila) te, konzekventno tome, kad će započeti sezona najjačeg europskog sportskog natjecanja.

Puno toga će ovisiti o ishodu odluke da se Manchester City izbaci iz Lige prvaka, s obzirom da je momčad Pepa Guardiole u trenutku prekida sezone Premier lige na drugom mjestu. Razumljivo, Arsenal je bio među jednim od osam klubova koji su lobirali za ''hajku'' na City, no ako i taj ''projekt'' urodi plodom, Topnicima predstoji jako teška borba za četiri mjesta koja vode u kontinentalnu elitu.

Nalaze se na tek devetom mjestu sa tek 40 bodova, a kako bi ostvarili ovaj cilj trebaju se, kako znaju i umiju, domoći petog mjesta. Njega trenutno drži njihov najljući rival na nacionalnoj razini, Manchester United, s pet bodova više. Između su još Wolvesi i Sheffield United s 43 boda te najveći Arsenalov suparnik, susjedni Tottenham s 41. No valja istaknuti kako Topnici imaju utakmicu manje od svih klubova koji se nalaze ispred njih, osim Sheffielda koji imaju 28 kao i oni.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Exclusive: Arsenal tell players they can avoid wage cuts through Champions League qualification <a href="https://twitter.com/SamWallaceTel?ref_src=twsrc%5Etfw">@SamWallaceTel</a> <a href="https://twitter.com/mcgrathmike?ref_src=twsrc%5Etfw">@mcgrathmike</a> <a href="https://t.co/T4tS5XJajo">https://t.co/T4tS5XJajo</a></p>&mdash; Telegraph Football (@TeleFootball) <a href="https://twitter.com/TeleFootball/status/1249037065284714498?ref_src=twsrc%5Etfw">April 11, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)


Tagovi

ArsenalkoronavirusNajplaćeniji sportašiugovor

Ostale Vijesti