Arsenal se budi: Uzima Kovačevo pojačanje, stižu lijevi bek i najtrofejniji nogometaš

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.07.19. | 10:23

Konačno su počeli igrati ozbiljno i dovode trojicu igrača.

Navijači Arsenala još nisu imali razloga za sreću u ovom ljetnom prijelaznom roku. Taman kada su pomislili da se njihova uprava 'isprsila' kako bi dovela nekog igrača, odmah sljedeći dan stigli bi demantiji. Tako su ušli u utrku za Wilfriedom Zahom, ali ponuda je bila premala da bi zadovoljila apetite Crystal Palacea. Još se nekoliko igrača neuspješno dovodilo u vezu s Topnicima, poput Danija Ceballosa i Williama Salibe kojega Tottenham pokušava preoteti, a s momčadi je na turneju odbio otići Laurent Koscielny.

Međutim, čini se kako su se stvari konačno krenule micati s mrtve točke. Kako prenosi ugledni francuski list L'Equipe, uprava londonskog velikana poslala je ponudu za Lilleovog krilnog napadača Nicolasa Pepea. Iako smo jučer pisali da je on (uz Leroya Sanea) pred potpisom za Bayern Munchen, Englezi su poslali izdašniju ponudu francuskom prvoligašu.

Na njihovu adresu stigao je ček u visini od 80 milijuna eura, a iako su određeni mediji demantirali te navode, sama igračeva pratnja na čelu s njegovim agentom potvrdila je navedene kontakte i ponudu. Ta ponuda je za pet milijuna eura veća od one Bavaraca te su Topnici sada zauzeli 'pole position' kada je potpis ovog igrača u pitanju.

 

 

To nije sve, kako prenosi otočki Sky Sports. Prema njihovim informacijama, Topnici su poslali službenu ponudu od 25 milijuna funti, odnosno 31 milijun eura, za lijevog beka Celtica,. Kierana Tierneya. 'Pola Europe' zadivljeno je mladićem koji je prošlog mjeseca napunio 22 godine. Celticovo je dijete, a koliko ga Arsenal cijeni predstavlja i činjenica da je ovih 31 milijun eura rekordan iznos za jednog igrača škotskog velikana.

Većina otočkih medija piše kako će to biti dovoljno za njegov angažman na Emiratesu te da je igrač već počeo pakirati kofere.

 

 

Sreći za Topnike tu nije kraj, barem ako je vjerovati španjolskom tisku. Naime, Dani Alves koji je ovog ljeta postao slobodan igrač, blizu je potpisa za klub iz sjevernog Londona.

Najbolji igrač minulog izdanja Copa Americe - čiji naslov mu je bio 40. u karijeri kojim je podebljao rekord kao najtrofejniji nogometaš svijeta - igra sjajno iako je zagazio u 37. godinu života, a trener Unai Emery smatra kako će on biti savršen dodatak momčadi prije nego se vrati teško ozlijeđeni Hector Bellerin.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

CelticKieran TierneyDani AlvesNicolas PepeUnai Emery

Ostale Vijesti