Arminia šokirala Leipzig, Frankfurt slavio, Hoffenheim se spasio poraza u posljednjim minutama (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.12.21. | 17:34

Igralo se pet utakmica u ranijem popodnevnom terminu.

17. kolo njemačke Bundeslige nastavilo se nakon jučerašnjeg uvjerljivog slavlja Bayerna nad Wolfsburgom. Odigrano je pet susreta u ranijem terminu. Najveće iznenađenje priredila je Arminia Bielefeld koja koja je na gostovanju s 0:2 srušila RB Leipzig.

Ovo je prvi poraz u mandatu novog trenera Domenica Tedesca koji je nedavno preuzeo klupu Crvenih bikova. Joško Gvardiol odigrao je svih devedeset minuta, ali on i njegovi suigrači nisu se proslavili. Unatoč posjedu lopte od gotovo 80%, poraženi su od strane pretposljednje momčadi Bundeslige i kandidatata za ispadanje. Uz to, Leipzig je posljednjih dvadesetak minuta igrao s igračem više, ali ni brojčana nadmoć nije im mogla pomoći.

Prvi pogodak na utakmici djelo je stasitog napadača Jannija Serre. Nakon kontranapada svoje momčadi u 57. minuti našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme i iz blizine matirao Petera Gulascija – 0:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

Desetak minuta kasnije drugi napadač gostiju Fabian Klos dobiva izravni crveni karton zbog grubog prekršaja. Sudac Frank Willenborg najprije je pokazao žuti, ali nakon konzultacija s VAR sobom promijenio je odluku.

Unatoč brojčanoj podređenosti, Masaya Okugawa postavio je konačnih 0:2 u 75. minuti utakmice. Pogodak pogledajte OVDJE.

Hoffenheim je rezultatom 1:1 na svom terenu podijelio bodove s Borussijom Monchengladbach. Gosti su pogotkom Breela Embola nakon udarca iz kuta u 35. minuti dugo držali minimalno vodstvo, ali je Kevin Akpoguma u trećoj minuti sudačke nadoknade donio bod Hoffenheimu. Pogodak pogledajte OVDJE.

Andrej Kramarić odigrao je svih 90 minuta. Hoffenheim je i dalje na visokom četvrtom mjestu, dok je Gladbach nastavio tavoriti u sredini tablice.

Eintracht Frankfurt je s 1:0 slavio protiv Mainza i upisao treću prvenstvenu pobjedu u nizu kojom se popeo na peto mjesto. U momčadi Olivera Glasnera danas zbog lakše ozljede nije bilo Kristijana Jakića, a jedini pogodak postigao je Danac Jesper Lindstrom.

U preostala dva susreta Union Berlin je s 0:1 slavio na gostovanju kod Bochuma, a Greuther Furth i Augsburg odigrali su susret bez golova.

Bundesliga, 17. kolo

Petak

Bayern – Wolfsburg 4:0

Subota

Hoffenheim – Borussia Monchengladbach 1:1

Eintracht – Mainz 1:0

RB Leipzig – Arminiua Bielefed 0:2

Greuter Furth – Augsburg 0:0

Bochum – Union Berlin 0:1

Hertha – Borussia Dortmund

Nedjelja

Freiburg – Bayer Leverkusen

Koln - Stuttgart


 


Tagovi

BundesligaArminiaHoffenheimEintracht Frankfurt

Ostale Vijesti