Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Ante Erceg: Nisam znao hoću li moći hodati

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 17:01

Ofenzivac Osijeka zaliječio je tešku ozljedu ligamenata, trenira sa suigračima i spreman je u proljetnom dijelu sezone doprinijeti visokim ambicijama Bijelo-plavih.

Na pripremama u Poreču treninzima Osijeka pridružilo se jedno staro-novo lice, 32-godišnji Splićanin Ante Erceg nakon sedam mjeseci pauze trenira punom snagom. Podsjetimo, Erceg je u Osijek stigao ljeta 2020. na posudbu iz danskog Brondbyja. U prvoj sezoni za Bijelo-plave skupio 30 nastupa i postigao pet pogodaka, ali je u svibnju prošle godine stigao brutalan prekid. Erceg je na treningu uoči jedne prvenstvene utakmice stradali prednji križni ligamenti desnog koljena,, nakon čega je uslijedio dug oporavak. Usprkos ozljedi Osijek je ove sezone odlučio produljiti njegovu posudbu.

Prvotne prognoze govorile su da će izbivati najmanje pola godine, a bivši igrač RNK Splita i Hajduka sada je spreman za povratak nogometu nakon sedam mjeseci. Za službenu Osijekovu dao je intervju u kojem se osvrnuo na ovo teško razdoblje.

"Iza mene je najteže razdoblje u karijeri, a mogu reći i u životu. Imao sam tešku ozljedu, radio sam rekonstrukciju cijelog koljena. Bilo je jako teško prolazit kroz dvije operacije, svakakve misli su mi prolazile kroz glavu. Nije bilo lako ali izdržao sam to sve. Borio sam se, svaku vježbu sam radio najbolje što mogu. Mislim da sam blizu povratka, sada radim s ekipom i jako sam sretan zbog toga" rekao je Erceg.

Na pitanje o najizazovnijem aspektu oporavka osvrnuo se na psihološki učinak teške ozljede:

"Najveći problem je bila glava. Nakon vijesti da se radi o teškoj ozljedi, nakon svih pretraga i rezonance nakon koje nisam znao hoću li moći hodati. Bilo mi je to teško čuti, nije mi bilo lako, ali bilo je ljudi koji su bili uz mene, koji su me hrabrili, koji su me podržavali tako da sam sve to izdržao i prošao čitavu rehabilitaciju. Osjećam se super i sve je prošlo kako treba."

Zaključio je kako je i ova ozljeda donekle potvrdila uzrečicu 'što te ne ubije, to te ojača', a istaknuo je i posebnu zahvalnost prema ljudima u klubu:

"U jednu ruku mi je i drago da sam sve to prošao. Počeo sam više cijeniti neke stvari. Kako životno tako i nogometno. Želio bih se zahvaliti svim ljudima u klubu koji su me podržavali, pogotovo trener Bjelica koji me ostavio tu, da budem dio ekipe. Stvarno sam jako sretan što sam tu. Što mi je omogućio da budem član NK Osijeka na što sam ponosan. Nadam se da ću se odužiti za to i treneru i svima u klubu. Nadam se da ću pružati partije kao i prije. Sigurno je da ću davati sve od sebe."




Tagovi

Ante ErcegOsijek

Ostale Vijesti