REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

Ancelotti: “Razmatramo davanje sedmodnevnih odmora igračima u sezoni”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.08.24. | 13:55

Što se, pak, nogometa tiče, trener Kraljevskog kluba je poručio da je prijelazni rok za Real Madrid završen, da neće dovoditi novog braniča jer se Alaba dobro oporavlja, a ima i mladih

Real Madrid razmatra dopuštanje igračima da odu na kratke odmore tijekom sezone zbog prenatrpanog rasporeda utakmica, izjavio je u subotu trener Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uoči prve utakmice nove sezone u Palma de Mallorci Ancelotti je rekao da stalni porast europskih i reprezentativnih utakmica u kalendaru uzima danak igračima.

"Igrači trebaju odmor, trebaju odmore i razmišljamo o individualnom odmoru igrača tijekom sezone", rekao je Ancelotti na konferenciji za novinare u subotu.

"Razmišljamo o davanju stanki tijekom sezone, da igraču damo tjedan dana odmora kako bi mogao otići i ostati sa svojom obitelji, posebno igračima koji igraju za reprezentacije, koji imaju vrlo malo odmora jer obično ne dobiju ni dan odmora u reprezentativnim stankama", dodao je.

Nakon osvajanja naslova španjolskog prvaka i pobjednika Lige prvaka prošle sezone i sada u utrci za čak sedam naslova u sezoni 2024./25., Ancelotti vjeruje da se klub mora žrtvovati kako bi očuvao zdravlje i kondiciju svojih igrača.

"Procjenjujemo s medicinskim osobljem i onim zaduženim za fizičku pripremu".

Rekao je da njegovo osoblje već gleda prema sezoni 2025./26. kada će se u lipnju i srpnju 2026. u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Državama održati Svjetsko prvenstvo što će postaviti dodatne zahtjeve igračima koji igraju za reprezentacije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Nakon što je osvojio Uefin Superkup pobijedivši Atalantu u srijedu 2-0, Real Madrid će se natjecati u La Ligi, Ligi prvaka, Kupu kralja i španjolskom Superkupu u Saudijskoj Arabiji, plus FIFA-inom Interkontinentalnom kupu i u novom FIFA-inom Svjetskom klupskom prvenstvu u SAD-u. 

"U ovom trenutku još uvijek ne znamo ni datum (klupskog Svjetskog prvenstva), isto je s Interkontinentalnim. Licitiramo za sedam naslova, ali još ne znamo kada i kako", rekao je Ancelotti.

Prenatrpani kalendar izaziva zabrinutost i rasprave u svjetskom nogometu u posljednjih nekoliko godina. Udruga profesionalnih nogometaša (PFA) upozorila je u svibnju upravno tijelo svjetskog nogometa FIFA-u da su spremni stupiti u štrajk jer je kalendar igranja preopterećen.

Globalni sindikat igrača FIFPRO, zajedno s PFA-om i Udrugom svjetskih liga (WLA), zaprijetio je pokretanjem pravnih postupaka ako FIFA nastavi širiti turnire i stvarati nova natjecanja.

Što se, pak, nogometa tiče, Don Carlo je poručio da je prijelazni rok za Real Madrid završen, da neće dovoditi novog braniča jer se Alaba dobro oporavlja, a ima i mladih.

Utakmica Mallorca – Real Madrid igra se u nedjelju u 21.30 sati (Arenasport).


(Hina, G) 


Tagovi

Carlo AncelottiReal MadridLa LigaUEFAFIFASvjetsko klupsko prvenstvo 2025.Svjetsko klupsko prvenstvo

Ostale Vijesti