Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Anas Sharbini: „Rijeka i Osijek imaju bolju ekipu od Hajduka“

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.11.21. | 11:53

Braća Sharbini su otkrili da su im najdraži golovi u karijeri bili protiv Hajduka te još neke zanimljivosti iz karijere

Nekad su braća s Grobnika oduševljavala na prvoligaškim travnjacima, a danas nogometne romantike podsjećaju svojim potezima na slavne dane u četvrtoj ligi. Braća Sharbini, Ahmad i Anas, nekad ponajbolji igrači Rijeke, danas nose dres OŠK Omišlja s Krka.

Za riječki Novi list u intervjuu su otkrili neke od zanimljivih dijelova svoje karijere, viđenje današnjeg odnosa snaga u HNL-u, trenerima koji su im najdraži te budućnosti kada stvarno okače kopačke o klin.

Mlađi, Anas, govorio je o trenutnoj situaciju u vrhu HNL-a i otkrio koliko često prati Rijeku.

„Pogledam neku dobru utakmicu, ili protiv Dinama, ili protiv Hajduka. Mislim da imaju dobru ekipu i da se mogu boriti za drugo, treće mjesto. Dinamo je ipak klasa iznad svih u HNL-u, ali Rijeka za drugo ili treće mjesto ima jako dobre šanse. I Rijeka i Osijek imaju bolju ekipu od Hajduka“, kazao je Anas.

Ahmad je otkrio da osim igranja za Omišalj i radi u jednoj firmi, dok Anas trenutno samo igra nogomet. Trenerskih ambicija još uvijek nemaju. Ahmada više zanima neka druga funkcija u nogometu dok Anas o tome još uvijek ne razmišlja.

Tijekom karijere zajedno su igrali u Rijeci i Hajduku te sad u Omišlju, a obojici su najdraži golovi koje su postigli u dresu Rijeke protiv Hajduka.

„Meni je onaj protiv Hajduka, prvi, kad smo igrali prvu sezonu s Dalićem, kad smo ih dobili 4:0!“, rekao je Anas, a Ahmad dodao:

„Meni isto protiv Hajduka, na Kantridi, kad smo pobijedili 2:1. Anas mi je u 92. minuti asistirao s onom vanjskom, poznatom njegovom! To je bio gol za pobjedu, tad je Armada slavila rođendan i sjećam se kao da je jučer bilo!“

Dotaknuli su se i najdražih trenera. Anasu je to bio Krasimir Balakov dok je igrao u Hajduku, a stariji bart je istaknuo Buketu, Romića, Rubčića i Skočića. Osvrnuo se Anas i na sukobe s Matjažom Kekom.

„Dobro, više je toga bilo, više ni sam ne znam što je točno bilo. Na kraju mislim da je žao i njima i meni kako je sve ispalo, bezveze“, rekao je mlađi Sharbini.

Jedan od higlighta karijere Anasu je bila utakmica za reprezentaciju Hrvatske protiv Argentine kada je posramio ponajboljeg igrača svih vremena Lionela Messija.

„Više mi je drago što sam dao taj gol i što sam igrao protiv njega. To mi više znači nego guranje lopte Messiju kroz noge. To je lijepa uspomena, ali u toj utakmici mi je draže to što sam za Hrvatsku igrao protiv Argentine i Messija“, zaključio je Anas, a Ahmad se isto na kraju osvrnuo na svoje reprezentativne epizode.

„Ne znam, on je imao priliku igrati službenu utakmicu za reprezentaciju i ići na prvenstvo s njima. Ja sam bio dva-tri puta pozvan u reprezentaciju, na prijateljske utakmice. Čak sam jednu utakmicu dao gol, igrali smo u Zaprešiću. Možda taj trenutak. Ipak svima nama je bio cilj i san igrati za reprezentaciju. Kao što je i danas mladim nogometašima.“, kazao je za Novi list.


Tagovi

Ahmad SharbiniAnas Sharbini

Ostale Vijesti