Ilustracija (REUTERS/Dylan Martinez)
Ilustracija (REUTERS/Dylan Martinez)

Ambiciozni talijanski drugoligaš doveo mladog Omišanina i reprezentativca iz Slaven Belupa

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 15:23

Njegov otac je vratarska ikona dalmatinskih nogometnih liga i čuvar mreže nekadašnjeg prvoligaša

Pisa se pojačala mladim vratarem iz Slaven Belupa. Riječ je o 18-godišnjem mladom reprezentativcu U-19 selekcije Anti Vukoviću koji je bio čuvar mreže juniora Farmaceuta. Ante je u Slaven Belupo stigao iz Omiša u ljeto 2020. godine, grada koji pamti nogometne veličine kao što su Ivan Perišić, Ivica Križanac i Mate Bilić.

Pisa je ambiciozni talijanski drugoligaš, trenutno na šestom mjestu Serie B i željom ulaska u viši rang. Kako navode talijanski mediji, na Vukovića gledaju kao potpis koji je zalog za budućnost ovog kluba koji se često spominje u kontekstu igrača s hrvatskog tržišta. Još prošle zime bilo je interesa s njihove strane za napadača Hajduka Jana Mlakara, a proteklog ljeta spominjali su se i u kontekstu mladog napadača Bijelih Mate Antunovića.

Vukovićev otac Duje inače je vratarska ikona dalmatinskih travnjaka koji ima i nastup u prvoj ligi za nekadašnjeg prvoligaša Primorca iz Stobreča. Tamo je bio zamjena Zoranu Varvodiću, a omladinski staž odradio je u Hajduku u generaciji s Vedranom Runjom i Draganom Stojkićem. Nakon Stobreča branio je za Imotski, Mladost Proložac, Zmaj iz Makarske, Jadran Tučepi, Omiš, a poznat je po tome što je u matičnom Omišu bio aktivan i s 46 godina te radu kao trener vratara u nogometu i futsal klubovima Olmissum i Novo Vrijeme iz Makarske.

U jednom intervjuu je Duje izjavio: „Sad u lov na Radenka Šimunova, ako Bog da zdravlja, volja je tu“, a riječ je o rekordu u kojem je Šimunov bio s 52. godine najstariji vratar u službenoj utakmici za Primorac u Pločama protiv Jadrana. (km)



Tagovi

PisaSlaven Belupo

Ostale Vijesti