Borna Jakšić/Pixsell
Borna Jakšić/Pixsell

Đalović:“Kao da smo igrali s Realom, nemam riječi! Ivanović je riskirao transfer, sam je želio igrati“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 29.08.24. | 22:00

Rijekin trener jedva je nalazio objašnjenje za ono što se njegovoj momčadi dogodilo u Ljubljani. Ispričao se i navijačima

Primijetili smo u prvom poluvremenu, kad je Olimpija zabila četvrti gol, Radomir Đalović otpio je gutljaj vode iz boce i u bradu promrsio:

"Ubit će nas ovi!"

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Komentar je bio na mjestu, ali već dosta zakašnjen, u tim trenucima Olimpija je već 'ubila' Rijeku, njegovi su igrači bili 'mrtvi'. Ovo što je Rijeka odigrala na Stožicama, tih 5-0, to je bila čita sramota. Nije od toga bježao ni Rijekin trener.

"Ne znam što bih rekao. Ispričavam se svim navijačima i svima kojima Rijeka nešto znači. Kao da smo igrali s Realom! Ne mogu shvatiti da obrana izgleda ovako, da gubimo 1-0 u prvoj minuti. Da nakon one utakmice u Osijeku, odigramo ovako.", kazao je Đalović.

"Svi u klubu su razočarani, ne mogu vjerovati, da najvažniju utakmicu odigramo ovako. Ne znaju ni igrači što im se dogodilo. Rekao sam im da naprave faul, da se postave kao muškarci. Morao sam mijenjati četiri igrača, jer kako smo izgledali ,to je strašno. Pogledali smo puno utakmica, analizirali, znali kako se treba postaviti. I onda ovo... Neki možda glavama nisu bili u utakmici."

Otkrio je, pritom, još jedan detalj.

"Franjo Ivanović je igrao od prve minute, a bila mu je ovo zadnja utakmica. Mogao sam staviti Komnena Andrića, ali nema dovoljno utakmica. Franjo je inzistirao da igra, riskirao je transfer i karijeru da bi pomogao momčadi."

Odlazi, dakle, Ivanović u belgijski Union SG, neće ga biti u nedjelju protiv Dinama. Da, stiže Dinamo, kako se do nedjelje podići iz ove letargije?

"Na meni je da nađem način kako, ali oni sami moraju pronaći motiv, pokazati da je ovo bio loš dan, košmar. Da budu odlučniji, agresivniji. Nije lako, ali uvijek je bitno kako ustaneš nakon što padneš. Smoći ćemo snagu, morat ćemo, da speremo ovu ljagu."

Nedostaje li ovoj momčad neki vođa na terenu, igrač s karakterom?

"Imamo dobre igrače, možda nedostaje taj karakterniji igrač. Moguće. Bili su tu Dilaver, Mitrović, sad ih nema."

Ima li istine u priči oko dolaska Jovetića?

"To je izmišljotina, nitko s njim nije pričao."

Sad odlazi Ivanović, prijelazni rok još traje, hoće li biti kakvih pojačanja?

"Nadam se da će doći još igrača i da će klub će reagirati. Što se tiče HNL-a treba nam igrač dva. Imamo samo Andrića od napadača, koji nije u optimalnoj formi. Ne bih rekao da je to poraz sportske politike, nama se dogodilo toliko nepredvidljivih stvari. Ode Obregon, nismo znali da će Franjo otići, bilo je iznenada. Uvjeren sam da ćemo sad dovesti drugog napadača, ali nije lako naći takav profil."

Nedostaje li njemu i suradnicima trenerskog iskustva?

"Može se reći da nedostaje iskustva. Mlad sam, ali jamčim za suradnike da razmišljaju kao ja, ali što se tiče iskustva u nogometu, možda nisu iskusni treneri, ali znam da su dobri. Nije to problem."

Kako se dogodilo u takvoj utakmici, najvažnijoj u sezoni, Olimpija izgleda kao da leti, a njegovi igrači kao da su ispuhani i nemotivirani?

"Sve ide jedno s drugim. Primiš gol u prvoj minuti, svašta ti uđe u glavu. Ne napravimo faul, prva lopta, druga lopta i tako dalje, ideš iz greške u grešku."

Što je Selahijem, zašto ne počinje utakmicu?

"Selahi nije trenirao 17 dana, treba mu enegrije, igrat će opet. Banda isto tako, dobti će i on minutažu, tražimo igrače koji će biti potrebni za ovu i iduću utakmicu.", kazao je Đalović i na pitanje o neredima jasno rekao da ne podržava takve stvari.



Tagovi

HNK RijekaOlimpijaKonferencijska liga

Ostale Vijesti