Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Đalović nakon Lokomotive: “Da mi ne netko rekao prije da će biti 2-2, bio bih nesretan. A i ovako sam nesretan...”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.10.24. | 20:30

Riječ trenera Rijeke nakon teško izborenog boda njegove momčadi (2-2) u prvoj utakmici 10. kola HNL-a.

Nogometaši Rijeke ovog su petka u Zagrebu 10. kolo HNL-a otvorili remijem protiv Lokomotive (2-2). Bod gostima u 90. minuti donio je kapetan Smolčić, s tim da su prethodno poentirali Radeljić (23.) te Karačić (26.) i Čop (67.) za domaćina

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na konferenciji za medije Radomir Đalović za početak je dao kratak komentar utakmice:

"Jedna zanimljiva utakmica. Ljudi koji su došli su mogli vidjeti dobru utakmicu, čak četiri pogotka. U početku nismo bili dobri, prvih 20-ak munuta naročito, ali smo se onda konsolidirali. Lokomotiva je danas pokazala da je borbena, imaju kvalitetne pojedince poput Čopa. U nastavku smo htjeli biti još agresivniji. Jedanaesterac nas je presjekao, ali na kraju mislim da smo bili bliži pobjedi. Iako, kad se uzme u obzir kako smo došli do boda, i ovo je prihvatljivo. Pred kraj smo bili bliži pobjedi, ali što je tu je, idemo dalje, moramo se koncentrirati na Kup gdje nemamo pravo na grešku, a onda ćemo razmišljati o prvenstvu. "

Koja je bila ideja s Petrovičem i Selahijem od prve minute te Pericom umjesto Andrićem?

"Zašto iznenađenje Petrovič i Selahi, meni to nije iznenađenje. Perica je sjajno trenirao, zabijao je u prijateljskim utakmicama, a za ovaj ogled smo odlučili da je bolje da Stipe bude u prvih 11. Mislim da je odigrao dobro. Ušao je Andrić, potom i Dogan koji je bio odličan... Ideja je svakako bila da budemo bolji u posjedu, da imamo tu jednu stabilnost. Mislim da smo morali samo malo bolje kontrolirati utakmicu i njen tijek."

Ozljeda Galešića, koliko je ozbiljna? Je li vam bio problem što ste u pripremi utakmice imali samo jednog zdravog stopera budući da je Radeljić bio s reprezentacijom...

"Nije nam to bio problem. Majstor je ozbiljan igrač, imamo tu još dva sjajna stopera... Galešić je igrao poslije Kopra, a kasnije ga nismo htjeli forsirati, naročito ne po ovakvom terenu. Nismo htjeli riskirati. U utorak će biti na terenu, sve je OK. Svakako moram reći da sam sretan što imam takva tri stopera. Obrana je naša velika snaga, od stopera pa do Smolčića, Devetaka i ostalih."

Kad se sve sumira, pogodak za 2-2 u 90., a onda i promašaj pobjede u nadoknadi, sjedite li vi sad tu pred nama tužan ili zadovoljan?

"Prije utakmice, da mi je netko rekao 2-2, bio bih nesretan. Sad sam opet nesretan kad sam vidio kakve smo prilike propustili pred sam kraj, a i kakve smo golove primili. Ali, to je nogomet, negdje izgubiš, negdje dobiješ. Na kraju polusezone ćemo vidjeti sve, mislim da ćemo onda vidjeti gdje smo i što smo."

Deset kola bez poraza...

"S te strane sam jako zadovoljan. I s činjenicom da smo primili svega tri primljena pogotka. To je zasluga cijele momčadi. I danas je momčad igrala dobro. Moramo ostati čvrsti, ali moramo i pobjeđivati. To je Rijeka, mora se pobjeđivati. Ovdje se mora igrati atraktivno, moramo biti u vrhu. Zasad je OK, ali moramo biti još bolji."

Galešić, da se kojim slučajem igrala utakmica na Rujevici, bi li konkurirao za momčad, odnosno je li razlog njegovog ne igranja samo teren?

"Ne bi konkurirao svakako."



Tagovi

Radomir ĐalovićHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti