Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Đalović najavio ogled protiv Farmaceuta: „Želja nam je otići na ovu reprezentativnu stanku na mjestu“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 03.10.24. | 14:50

Rijeka kao lider prvenstva odlazi u Koprivnicu

Nogometaši Rijeke u subotu 5. listopada od 18.30 sati gostuju kod NK Slaven Belupo u 9. kolu HNL-a. Bijeli su završnicu prvog od četiri prvenstvena kruga dočekali na vodećoj poziciji, a želja svih je u toj ulozi otići i na reprezentativnu stanku. Potvrdili su to u najavi utakmice trener Radomir Đalović i branič Stjepan Radeljić.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

„Nakon Hajduka smo dobro trenirali, ali imamo manjih problema nekoliko igrača koji su ozlijeđeni i upitni za utakmicu. Sraz s Hajdukom i teren su ostavili traga na nama, ali u subotu igramo protiv momčadi koja je dovela dosta iskusnih igrača. Gledali smo ih u Velikoj Gorici, brzi su, dobro trče u tranziciji, a bodovni učinak ne odražava njihovu kvalitetu. Očekujem da se predstavimo u dobrom svjetlu, odigramo ozbiljnu utakmicu u kojoj će svim snagama tražiti pobjedu“, rekao je Đalović.

Stanje na terenu diktirat će vremenske (ne)prilike, ali činjenica da je je Slaven Belupo uoči nove sezone postavio i novi travnjak ipak ne bi trebalo utjecati na uvjete za igru.

„Koprivnica je uvijek teško gostovanje. Otkad sam ovdje neke smo utakmice rješavali individualnom kvalitetom. Vrijeme je loše, malo je poremetilo i treninge, ali moramo se što prije prilagoditi na teren ako vremenske prilike to budu tražile. Ipak, znam da su promijenili teren, a moje su informacije da je travnjak odličan i mislim da teren neće biti problem.“

U riječkoj momčadi su itekako svjesni i da Slaven Belupo vrijedi više od četiri boda koliko ih ima na kontu, kao i da pobjeda protiv Dinama nije bila nimalo slučajna.

„Dobili su novog trenera, čovjeka koji je imao zapažene rezultate u Varaždinu, koji dobro poznaje ligu. Imaju kvalitetne igrače poput Nestorovskog, Grgića, Libera, Crepulje, pa Kovačića u obrani. Iskusna su momčad koja će protiv nas sigurno tražiti bodove kao što ih je tražila u prošlim utakmicama. Moramo zadržati stvari koje su dobre i biti maksimalno koncentrirani dok tražimo pobjedu od prve minute. Želja nam je otići na ovu reprezentativnu stanku na mjestu na kojem smo sada“, zaključio je Đalović.

Temelj dobrog nastupa ponovo će biti kvalitetna obrana koju predvodi Stjepan Radeljić.

„Slijedi nam još jedna teška utakmica na teškom terenu u Koprivnici. Vrlo dobra su momčad s kvalitetnim igračima i zaslužuju bolju poziciju od ove koju sada imaju. Moramo se dobro spremiti i nije upitno da idemo s namjerom da ostvarimo dobar rezultat“, rekao je Radeljić.

Kada je riječ o čvrstoj obrani, koja je u dosadašnjih osam kola primila jedan pogodak, pouzdani branič u prvi plan stavlja kolektiv.

„Nema neke velike tajne. Naša obrana počinje od napadača, svi smo disciplinirani, radimo svoj posao i to je najvažnije za ovaj rezultat. Iz čvrste obrane uvijek se nešto dogodi prema naprijed, za sada to ide kako treba i nadam se da će potrajati“, zaključio je Radeljić.



Tagovi

Radomir ĐalovićHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti