Allegri pohvalio Super Marija: Ne primjećuje ga se, a on je tehnički vrlo nadaren igrač

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.04.16. | 11:25

Odličnu utakmicu gledali smo sinoć u Firenci, u dvoboju Fiorentine i Juventusa, u kojoj su u glavnim ulogama bili hrvatski nogometaši, Mario Mandžukić i Nikola Kalinić.

Mario Mandžukić je svom Juventusu donio vodstvo u 39. minuti, a u 81. je na 1:1 izjednačio drugi hrvatski nogometaš, Nikola Kalinić.


Mario Mandzukic Goal HD - Fiorentina 0-1... by EnteritanimentTV


Nikola Kalinic Goal HD - Fiorentina 1-1... by Gol-Live

VIDEO: Mandžukić zabio za Juve, Kalinić za Fiorentinu ali i promašio penal

Samo dvije minute kasnije je Alvaro Morata postigao pogodak za pobjedu 2:1. To je bio konačan rezultat, a Fiorentina je mogla i do boda, ali Kalinić u 90. minuti nije iskoristio penal.


Nikola Kalinić Incredible Penalty Miss HD... by zidanekrisz1

Utakmica s Hrvatima u glavnim ulogama. Trener Juventusa Massimiliano Allegri bio je zadovoljan s novom pobjedom, koja je njegovu momčad odvela na prag petog uzastopnog naslova u Italiji. 'Staroj dami' je dovoljan još samo bod da i matematički potvrdi obranu naslova. A u jučerašnjem vrijednom slavlju istaknuo se hrvatski napadač Mario Mandžukić, kojeg Allegri nije propustio pohvaliti.

Neki to možda i ne vide, ali Mandžukić je tehnički vrlo nadaren igrač. Rijetko kada dodaje pogrešnu loptu. Sjajno je asistirao Pogbi, jednako kao što je učinio i Khediri neki dan. Paulo Dybala privlači pažnju i svi ga nekako primijete jer je brz i okretan, ali kada gledate Mandžukića, možete vidjeti kako on ima određeni tajming trčanja i biranja kome će proslijediti loptu“, rekao je Allegri za Sky Sport Italia.

Za razliku od Allegrija, mnogo više razloga za nezadovoljstvo imao je trener domaćina Paulo Sousa. Pohvalio je želju svojih igrača da dođu do pobjede protiv 'Bianconera' ali i istaknuo kako se dogodio jedan mentalni sklop te kako njegovi igrači trebaju nešto naučiti iz stava kojeg su pokazali njihovi protivnici.

Utakmice poput ovih uvijek završe na način da jedna strana ostane jako razočarana. Sretan sam s onime što sam vidio, iako mislim da sve skupa to moramo nadograđivati. Nije lako zadržati jednaki intenzitet cijelu utakmicu, ali to je ono što želim vidjeti. Teško je igrati protiv momčadi poput Juventusa, koja ima pravi pobjednički mentalitet, no ja to isto želim vidjeti kod svojih igrača“, jasan je Sousa, koji je zamjera Kaliniću što je promaši penal i stopostotnu priliku za podjelu bodova.

Kalinić je odlučio izvesti jedanaesterac. Preuzeo je odgovornost protiv Buffona, ali važno je sjetiti se koliko je mnogo učinio za ovu momčad“, poručio je trener Fiorentine.

28-godišnji hrvatski napadač je ove sezone odigrao 33 utakmice u talijanskom prvenstvu za 'Viole' i postigao je 12 pogodaka.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Nikola KalinićMario MandžukićMassimiliano AllegriPaulo Sousa

Ostale Vijesti