Aleksandar Mitrović u lovu na legendarnog purgera

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 13.11.19. | 18:25

Mitrović je u nacionalnom sastavu puno efikasniji od nekih napadača većih klubova.

Napadač trenutno sedmoplasirane momčadi Championshipa Fulhama, Srbin Aleksandar Mitrović, veoma je efikasan u dresu reprezentacije svoje zemlje.

U 53 utakmice zabio je čak 31 pogodak, i tim je učinkom drugi najbolji u povijesti svoje zemlje, iza Save Miloševića s 37. Ipak, reprezentacija Srbije kao dio svoje povijesti računa i prijeratno razdoblje, odnosno i reprezentacije Jugoslavije, a kroz taj povijesni period Mitrović je ''tek'' peti.

Osim Miloševića Ispred njega su Rajko Mitić (prva ''Zvezdina zvezda'' i nogometaš po kojem se danas zove stadion tog kluba) s 32 gola, Blagoje Marjanović i Milan Galić s po 37, a najbolji stijelac bivše države je Stjepan Bobek s 38 pogodaka.

„Ne opterećujem se time, iako jasno da bih htio srušiti taj rekord. Čitaš dosta u novinama o tome, logično je i da razmišljaš. Ali ako se previše opterećuješ brojem golova, onda oni ne dolaze.“

Stjepan Bobek po mnogima je najveći igrač u povijesti beogradskog Partizana. Iako je Zagrepčanin s Trnja, bio je dio cijele plejade hrvatskih nogometaša koji su, uglavnom iz Građanskog, po direktivi preselili u Beograd i obukli crno-bijeli dres.

Po okončanju karijere ostao je živjeti u Beogradu, a u Zagreb se nije vratio ni u praskozorje, a n za vrijeme Domovinskog rata. Iako je u jednom intervjuu poznatom zagrebačkom tjedniku rekao da želi biti pokopan u Zagrebu, veliki zagrebački nogometaš počiva na Novom groblju u Beogradu.

(foto: Reuters)


Tagovi

Aleksandar MitrovićPartizanZagrebGrađanskiStjepan Bobek

Ostale Vijesti