Nikola Damjanac (Lian Sports), Josip Zvonarek (otac), Damir Smoljan (Lian Sports), Lovro Zvonarek, Biserka Zvonarek (majka), Aleksandar Aleksovski (direktor Slaven Belupo), Dejan Šomoci (sportski direktor Slaven Belupo)
Nikola Damjanac (Lian Sports), Josip Zvonarek (otac), Damir Smoljan (Lian Sports), Lovro Zvonarek, Biserka Zvonarek (majka), Aleksandar Aleksovski (direktor Slaven Belupo), Dejan Šomoci (sportski direktor Slaven Belupo)

Aleksandar Aleksovski za Germanijak: "Bayern nikada nije izdvojio toliko novaca za mladog igrača"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.09.21. | 14:44

Direktor Slaven Belupa koji je operativno je vodio transfer Lovra Zvonareka otkriva svoju viziju budućnosti kluba iz Koprivnice

Slaven Belupo ovih je dana napravio ozbiljan posao. Transfer mladog Lovre Zvonareka u Bayern danima se prepričava po nogometnim forumima. Nije samo riječ o tome da je klub iz Koprivnice prodao talentiranog igrača u jedan od najvećih svjetskih klubova, već činjenica da je Slaven Belupo i slični klubovi mijenjaju doktrinu.

Postali su zanimljivi svjetskim klubovima koji se vode mišlju kako treba što prije kupiti talenta i omogućiti mu nogometno sazrijevanje u najboljim mogućim uvjetima. Epilog toga biti će još jedna recka na ugledu HR nogometa, priznanje koprivničkoj školi nogometa ali u budućnosti i materijal za reprezentaciju Hrvatske, naš najveći brend od samostalnosti. Dakako, ne treba smetnuti s uma niti financijska strana priča u kojoj ulazi strani kapital u hrvatski sport.

“Ovaj transfer je zaista velika stvar za Slaven Belupo, prije svega za našu školu nogometa, potom za klub ali i lokalnu zajednicu jer mi smo jedan od rijetkih klubova koji još uvijek nisu preuzeli strani investitori i grupacije”, priča nam Aleksandar Aleksovski, direktor Slaven Belupa.

Riječ je o čovjeku koji je prije nekoliko mjeseci preuzeo operativu kluba iz Koprivnice, grada u kojem je odrastao i kluba čije je boje branio u mlađim kategorijama. Do Slaven Belupa stigao je okolnim putem. Izgradivši uglednu odvjetničku karijeru koju je stavio malo po strani nakon što je zamjenio Zvonimira Šimunovića na funkciji direktora kluba.

“Očekivanja koja sam stavio pred sebe dobrim su dijelom bila uvjetovana situacijom u kojoj se klub nalazio, odnosno krizi koja je uzrokovana mjerama zbog COVID virusa. I ne samo klub već cijeli sport. U ovih nekoliko mjeseci smo stabilizirali financijsku sliku i poslovanje kluba, znatno povećali broj igrača iz naše škole u seniorskom pogonu i čvrsto vjerujem kako je to temelj za rezultatski iskorak. Svima je jasno kako transformacija nije proces koji se može ostvariti preko noći. Sigurno će trebati dvije, tri sezone da Slaven Belupo vratimo ondje gdje pripada; a to je borba za Europu u svakoj sezoni”, objašnjava Aleksovski.

Za neki temelj nove vizije kluba iz Koprivnice dobro će doći upravo prodaja Lovra Zvonareka. Ne toliko u financijskom smislu, a priča se kako bi Slaven Belupo mogao u konačnici zaraditi oko pet milijuna eura ako se ispune svi bonusi, koliko je ovaj posao bitan za imidž kluba. I jasna poruka svima ostalima kako se u Koprivnici može napraviti proizvod koji će privući svjetsku elitu. Naime, za Zvonareka je bilo konkretno zanimanje nekoliko klubova, između ostalog Manchester Cityja, Borussije Dortmund, RB Leipziga, Salzburga

“Ovaj posao je definitivna potvrda naše škole nogometa. Nije mala stvar kada tvoje dijete koje si nogometno odgajao prepoznaju svjetski velikani. Stavke ugovora su poslovna tajna i nadam se da razumijete da ne mogu u detalje ali činjenica kako Bayern u svojoj povijesti nije izdvojio veću svotu za igrača mlađeg od 18 godina dovoljno će reći sama za sebe”, ponosan je Aleksovski.

Inače, Zvonarek je prvi igrač koji je ušao pod novu sportsku viziju Bayerna. Naime, klub iz Münchena odlučio je promijeniti sustav i filozofiju tako da će više ulagati u vlastitu Akademiju, dovoditi mlade igrače koji nisu toliko skupi, brusiti ih u svom laboratoriju te polako pripremati za najveću scenu.

“Da, u tu svrhu doveli su Jochena Zauera, koji je prethodno radio u Herthi i Wolfsburgu a u Bayern je stigao iz Red Bull Salzburga. Riječ je o čovjeku koji je stvorio akademiju koja je izbacila svjetske igrače poput Haalanda ili Upamecana. Upravo on vidi Lovru kao izniman potencijal za budućnost Bayerna”, objašnjava nam Aleksovski koji je operativno vodio pregovore s Bayernom. Međutim, iako mlad, iskusno povlači “ručnu kočnicu” kada ga pitamo za detalje.

“Ovo je ipak ozbiljan posao i tu postoje određene stvari koje se ne mogu otkrivati javnosti. Nadam se da me razumijete. Mogu samo reći kako je sve bilo na jednoj visokoj razini i da ništa manje od toga nismo niti očekivali kada je u pitanju Bayern. Veliku su ulogu u ovom transferu odigrali Damir Smoljan i Nikola Damjanac iz Lian Sportsa koji su pomogli u realizaciji i svojim ugledom pomogli da se ovaj posao i završi. Sada je sve na Lovri da nastavi putem kojim je krenuo i napravi ono što od njega svi očekujemo - da debitira za Bayern”, poručio je Aleksovski za kraj.


Tagovi

Lovro ZvonarekBayernSlaven BelupoAleksandar Aleksovski

Ostale Vijesti