SUSANA VERA/Action images
SUSANA VERA/Action images

Alberto Moreno: U Hrvatskoj nas čeka rat, za mene je to dvoboj na život i smrt

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.04.21. | 17:20

Prije dvije godine s Liverpoolom je osvojio Ligu prvaka, a ima i pokal Europske lige, koju je osvojio u dresu Seville

Alberto Moreno prije dvije godine osvojio je s Liverpoolom Ligu prvaka, a sutra će, ako ga Unai Emery uvrsti u sastav, istrčati na Maksimiru u žutom dresu Villarrela. S obzirom na to da je u subotnjoj pobjedi nad Granadom dobio šest posljednjih minuta nakon punih 220 dana oporavka od teške ozljede, logično je da će početak utakmice gledati s klupe, no daleko od toga da nije upoznat sa snagom Dinama.

O hrvatskom prvaku raspričao se danas nakon odrađenog treninga i naglasio kako će sve ovisiti o njegovoj momčadi.

„Dinamo je momčad koja ti može nanijeti veliku štetu iz kontranapada, jer naprijed ima iznimno brze igrače. No, mislim da će sve ovisiti o nama i više se na to trebamo fokusirati nego razmišljati o suparniku. Budemo li na terenu ujedinjeni, budemo li igrali kao što inače igramo, budemo li radili stvari koje nam je ovaj tjedan rekao trener Unai Emery, vjerujem da imamo velike šanse pobijediti u ovoj utakmici“, izjavio je 24-godišnji Moreno.

Naglasio je kako u četvrtfinalu Europske lige nema lakih utakmica, a onaj tko misli da će biti tako je u velikoj zabludi.

„U četvrtak nas čeka 'rat' u Hrvatskoj pa je potrebno izaći iz njega kao pobjednik. Tražit ćemo pobjedu na bilo koji način te sam uvjeren da je ova momčad sposobna i ostvariti tu pobjedu. Za mene je to dvoboj na život i smrt“, dodao je Moreno, koji je, zanimljivo, već jednom osvojio pehar Europske lige, i to kada je bio u redovima Seville.

Potom se osvrnuo i na svoju momčad, koja igra u sjajnoj formi. Naime, Villarreal je slavio pet puta u isto toliko odigranih utakmica. Povezao je dvije europske i tri prvenstvene pobjede.

„Nalazimo se u nevjerojatno dobroj formi. Imamo 25 ili 26 igrača koji žele igrati, koji se maksimalno trude da dobiju priliku, a takva konkurencija je dobra. U prvenstvu smo imali lošu seriju tijekom koje u osam utakmica nismo uspijevali pobijediti, no uz uloženi napor smo promijenili tu negativnu dinamiku“, izjavio je Moreno.

Zahvaljujući toj dobroj seriji, vjeruje da Žuta podmornica u Europskoj ligi može otići do samog kraja.

“Razmišljamo o tituli, ali najbolje je ići utakmicu po utakmicu, kolo po kolo, jer to je način kako se osvaja naslov. Svi ovdje razmišljamo o tituli, to bi bilo lijepo za ekipu, veličanstveno za klub i navijače“, zaključio je lijevi bek Villarreala.


Tagovi

VillarrealDinamo ZagrebEuropska ligaAlberto Moreno

Ostale Vijesti