Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

“Ako ovako budemo igrali protiv Kyzylzhara, nemamo šanse”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 25.07.22. | 14:38

Razočarenje u redovima Osijeka nakon poraza u Kranjčevićevoj ulici gdje je velika većina igrača podbacila

“Šutnja je najjači vrisak”! Nekada šutnja može biti moćan alat za prenošenje poruke. A Nenad Bjelica je nakon utakmice u Kranjčevićevoj odabrao upravo - šutnju. Nije održao govor u svlačionici, nije se odlučio na bukvicu. Nije čak niti sjeo s njima u autobus koji ih je vratio u Osijek. Dao je Bjelica igračima vremena da sami sebe preispitaju što su i kako su odigrali protiv Lokomotive.

Bilo bi zanimljivo danas nazočiti sastanku uoči treninga u 19 sati i čuti što im ima za reći. Ako će išta pričati… Jer, Osijek u nedjelju navečer nije izgledao kao kandidat za naslov. Niti približno. Prvih pola sata je bilo kako-tako. Iskoristili su lucidnost Kleinheislera i grešku obrane Lokosa, poveli te se očito zadovoljili time. Da im nije bilo Ivušića, mnogi bi se obrazi crvenjeli od stida pri pogledu na semafor…

Trener Nenad Bjelica istaknuo je nakon utakmice kako je većina igrača bila ispod svake kritike. Kasnije smo ga sreli ispred stadiona. Pitali smo na koga je mislio, ali nije htio imenovati.

“Siguran sam da oni na koje mislim, sami znaju”, kratko je izustio Bjelica kojeg smeta činjenica da je puno igrača koji glume uvrijeđene frajle kada ih nema u sastavu.

“Često mi dođu namrgođeni na trening jer nisu dobili šansu prethodnu utakmicu, onda dobiju šansu pa odigraju kako su već odigrali. Žalosno je da su nam tri igrača koji su Kazahstanu igrali 90 minuta bili najbolji. To su Ivušić, Škorić i Kleinheisler. Ovih osam, velika većina njih bila je ispod svake kritike”, poručio je trener Osijeka.

Naravno, Bjelica nije štedio niti sebe.

“Prvi sam krivac što sam dao šansu nekima, možda nisam trebao”.

Bjelica je tako jasno poručio što misli o prezentaciji nekih igrača. O kome je riječ, nismo uspjeli saznati, ali ne treba biti posebno mudar pa detektirati da su neki bili ispod razine pristojnog. Od Miloša, Fućka, BarrijaMierezu trud nitko ne može osporiti, ali ne igra se nogomet za dojam već za golove. Žaper isto nije bio na razini koja se očekuje s obzirom na njegovu reputaciju i vrijednost. Više smo očekivali od Jurčevića nakon što je u Kazahstanu pokazao kvalitetu, ali u Kranjčevićevu nije stigao. Tragično po Osijek, golove za preokret primili su nakon što je ulaskom trojice novih igrača trebao biti pojačan vezni red. Naglasak je na ovo “trebao”.

Uostalom, kada ti u porazu najbolji igrač bude vratar onda i laik može zaključiti kakav je nogomet prezentirao Osijek u Kranjčevićevoj ulici. Nogomet s kojim bi prolazak Kyzylzhara mogao biti itekako upitan.

“Ako ovako budemo igrali protiv Kyzylzhara, nemamo šanse”, poručio je Bjelica. Pametnom dosta.

HNL, 2. kolo

Petak, 22. srpnja

Istra 1961 – Varaždin 1:2

Subota, 23. srpnja

Gorica – Šibenik 0:0

Slaven Belupo – Dinamo 1:5

Nedjelja, 24. srpnja

Hajduk – Rijeka odgođeno

Lokomotiva – Osijek 2:1



Tagovi

NK OsijekNenad BjelicaIvica IvušićLaszlo KleinheislerMile ŠkorićRamon MierezKristijan FućakMihael ŽaperMato Miloš

Ostale Vijesti