EUTERS/Alberto Lingria
EUTERS/Alberto Lingria

Ako dođeš kralju, bolje nemoj promašiti: Jorginho promašio penal za pobjedu Italije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.11.21. | 22:32

Sve će biti odlučeno u posljednjem kolu...

Po 14 bodova i tek razlika u golovima dijelila je Italiju i Švicarsku uoči najbitnijeg susreta Grupe C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Prvi susret skupine između ove dvije reprezentacije završio je bez golova. Iako su ostale utakmice u ponedjeljak sa Sjevernim Ircima za Talijane i Bugarima sa Švicarcima, ova je bila prijelomna.

Na kraju će klimaks ove priče doći tek u ponedjeljak. Remi Italije i Švicarske uz promašeni jedanaesterac Jorginha je doveo Talijane u neugodnu poziciju. žele li ostati prvi, moraju u Sjevernoj Irskoj pobijediti, i držati palčeve da se Švicarci neće zainatiti i pobijediti s više od tri pogodaka razlike Bugare. Samo ih to trenutno djeli na vrhu tablice grupe C. Trenutna gol-razlika je+2 u korist Italije, u ponedjeljak navečer nas čeka utrka s golovima i vremenom...

Prvi dio završio je s podjednakim šansama za jedne i druge. Talijani su držali posjed, udarci su bili na strani Švicaraca, a broj golova isti sa svake strane.

Rim je utihnuo u 11. minuti, a tužna lica Talijana prouzrokovao je torpedo Švicaraca. Švicarci su istrčali kontru po lijevoj strani. Noah Okafor se našao u teškoj situaciji okružen s nekoliko igrača. Krenuo je u dribling, oslobodio si je prostora i poslao loptu unazad, prema pustoj ravnini otprilike 20ak metara od gola. Niotkud se pojavio desni bek Silvan Widmer i savršeno pritisnuo loptu koja je, na veliko čuđenje svih, pa čak i golmana koji se jedva pomaknuo, završila u mreži za 0:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Nisu se mirili Talijani s ovim. Prvo je Barella u 22. zaprijetio udarcem koji zaustavlja Sommer, a onda i Belotti u 30. što je blokirala obrana Švicaraca. Nisu bez prilika bili ni Švicarci, ali ipak preciznija je bila Italija. 

Igrala se 36. minuta kada je Italija poravnala rezultat. Insigne je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane u kazneni prostor, a leteća tvrđava Di Lorenzo bio je najviši u skoku i zakucao glavom za izjednačenje. Sudac se odlučio provjeriti s VAR sobom jel sve čisto, a onda u 38. minuti pokazao na centar dok je na semaforu bilo 1:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Drugi dio počeo je zanimljivo ali se nastavio u pomalo dosadnom tonu. Tražili su Švicarci penal u 48. minuti zbog igranja rukom u šesnaestercu Italije, ali sudac je samo odmahnuo. Ozbiljnijih prilika nije bilo, do 75. minute tek po jedan udarac svake strane i to nijedan u okvir. Krenuli su Talijani onda ozbiljnije s ciljem da odluku o direktnom plasmanu donesu već večeras. Najopasniji je bio Insigneov udarac u 76. minuti kojeg je švicarski vratar odbio u korner. Par minuta kasnije pokušao je i Berardi, ali pogodio je u švicarski bedem. 

I taman kad se učinilo da će utakmica završiti bez navijačkog infarkta, u 87. minuti jedanaesterac za Italiju, idealna prilika za potvrdu pobjede i miran kraj utakmice na Olimpicu. Pomalo sporan pad Berardija u šensaestercu, bilo je kontakta s Garcijom, ali upitno je li OVO bilo dovoljno za najstrožu kaznu.

Odgovornost je preuzeo naravno - Jorginho. Prekaljeni pucač penala se u zadnje vrijeme pokazuje nesigurnim, a da je pad forme u udarcima s bijele točke realnost pokazuje večerašnja situacija. Preko gola. Sva sreća pa su Talijani imali vodstvo, sada samo trebaju pobijediti u Sjevernj Irskoj uz pristojnu gol razliku za sigurnost i karta za Dohu je tu.

Europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, 11. studenog

Moldavija - Škotska 0:2

Italija - Švicarska 1:1

Sjeverna Irska – Litva 1:0

Austrija – Izrael 4:2

Danska - Farski Otoci 3:1

Andora – Poljska 1:4

Engleska – Albanija 5:0

Mađarska - San Marino 4:0



Tagovi

ItalijaŠvicarskakvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti