Ajax želi Pepea i Retsosa, a sad se u priču uključio i njemački velikan

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 20.03.20. | 09:15

Talentirani krilni napadač netko je od koga se očekuju velike stvari

Pepe je 23-godišnji krilni napadač slavnog brazilskog Gremija, a valja istaknuti kako se ipak nešto bolje nalazi na lijevoj strani. Riječ je o vještom dribleru, nekome tko voli jedan na jedan situacije i nekome tko više voli igrati s loptom u nogama već tražiti dubinsko dodavanje i onda bijegom nastojati svladati protivničku obranu.

Gremio je praktički njegov prvi klub (prethodno je branio boje lokalnog niželigaša), a u klub je stigao 2016. godine. Malo po malo Pepe je napredovao pa je tako od U-19 stigao do B momčadi, a unazad dvije godine postao je standardan član prve momčadi dvostrukog brazilskog prvaka.

U siječnju ove godine Pepe je upisao svoje premijerne nastupe u jednom od uzrasta brazilske reprezentacije, a ukupno je za U-23 selekciju skupio šest nastupa i tri pogotka.

Ukupno je za klub odigrao 64 utakmice u svim natjecanjima, a za to vrijeme skupio je 12 pogodaka i 5 asistencija. Zanimljivo, iako je riječ o relativno mladom igraču i nekom tko nije „cijeli život“ član Gremija, u posljednjoj utakmici u brazilskom prvenstvu prošle sezone (kraj 12. mjeseca 2019. godine, op.a.) Pepe je dobio čast povesti momčad na teren kao kapetan (gostujući poraz od Goiasa 3:2), a mnogi su to vidjeli kao njegov oproštaj od kluba.

Kopljanici Pepea vide kao idealnog igrača za svoju momčad: Kao prvo on bi mogao postati dio novog ubitačnog tandema zajedno sa svojim sunarodnjakom Davidom Neresom (Pepe lijevo, Neres desno), dok bi u slučaju da potonji napusti Ajax upravo Pepe bio „njegova zamjena“ od koje bi se očekivalo da nastavi tamo gdje je krenuo David.

Prelazak u redove ovog nizozemskog velikana bio bi za njega jako dobar potez u karijeri, pravovremena i ispravna odluka, ali hoće li se to dogoditi pokazat će vrijeme. Najviše od svega, problem je, kako za igrača, tako i za Kopljanike, taj što se u priču upleo i Bayern Munchen.

Nema sumnje, Bayern je veći i financijski mnogo snažniji klub od Ajaxa, ali pitanje je li za ovog mladog i talentiranog krilnog napadača bolje to da sjedi na klupi njemačkog velikana ili igra u početnoj postavi i s vremenom pokaže svoj puni potencijal u redovima nizozemskog velikana.

Bavarci su bacili oko na Pepea iz dva razloga: Kao prvo, postoji velika mogućnost da im je Leroy Sane, nakon trenutne situacije u svijetu nogometa, preskup, a budući da si moraju naći neku alternativu, sada se u priču uključio Pepe. Druga, možda malo i nerealna opcija, govori kako Bayern zapravo nije previše zainteresiran za Pepea, već je ovo sve samo igrokaz kako bi u svoje redove doveli Davida Neresa.

Biti će zanimljivo vidjeti rasplet situacije oko mladog brazilskog krila za kojeg su prošle sezone PSG i Roma bili spremni izdvojiti više od 10 milijuna eura.

Dodajemo za kraj kako je, osim Pepea, Ajax zainteresiran i za grčkog braniča Panagiotisa Retsosa, ali ove navode treba uzeti s dozom rezerve budući da se 23-godišnjak iz Grčke (rođen u Johannesburgu – JAR) ove zime stigao na posudbu u Sheffield United iz Bayer Leverkuseana, a iako nije skupio niti jednu minutu za svoju novu momčad, „Bladesi“ imaju pravo prvootkupa te se u ovom transferu još uvijek ne „pita previše Ajax“, ali to njih nije spriječilo da ne iskažu svoj interes za stasitim braničem.

Bilo kako bilo, Kopljanici ovog ljeta imaju velike planove, a hoće li se oni ostvariti, pokazat će vrijeme.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

BayernAjaxPanagiotis RetsosPepe

Ostale Vijesti