REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Ademi i prijatelji testiraju Vatrene uoči Eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 10:48

Utakmica se igra 3. lipnja

Hrvatski nogometni savez postigao je dogovor s Nogometnim savezom Makedonije (FFM) o odigravanju prijateljske utakmice između Hrvatske i Sjeverne Makedonije uoči Eura 2024. objavio je HNS na svojoj službenoj stranici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska reprezentacija odmjerit će snage sa Sjevernom Makedonijom 3. lipnja na stadionu HNK Rijeka na Rujevici. Bit će to deveti međusobni ogled Hrvatske i Sjeverne Makedonije, a do sada su Vatreni upisali pet pobjeda, uz dva neodlučena ishoda i jednu pobjedu Makedonaca.

"Zahvaljujem kolegi predsjedniku Muamedu Sejdiniju i prijateljima iz Nogometnog saveza Makedonije na ugodnoj komunikaciji i postignutom dogovoru oko odigravanja ove prijateljske utakmice koja se odlično uklapa u planove naše reprezentacije uoči Eura. Sjeverna Makedonija je u kvalifikacijama pokazala da je neugodan suparnik i za najjače reprezentacije, pa će i hrvatskoj reprezentaciji biti ozbiljan test uoči završnog dijela priprema za Euro, a gledatelji na Rujevici moći će uživati u zanimljivoj i kvalitetnoj utakmici", poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Vatreni će pripreme za EURO 2024. imati upravo u Rijeci, a nakon susreta protiv Sjeverne Makedonije odigrat će još jednu prijateljsku utakmicu neposredno prije odlaska u bazni kamp u Neuruppinu.

"Sjeverna Makedonija je odličan protivnik za nas u toj prvoj fazi priprema za Euro. Radi se o reprezentaciji koja je ove jeseni kod kuće remizirala s Italijom i Engleskom, što pokazuje da nas čeka pravi ispit kroz koji ćemo saznati gdje se u tom trenutku nalazimo i na čemu još trebamo raditi uoči odlaska u Njemačku. S obzirom na pripreme u Rijeci, željeli smo igrati na Rujevici kako bismo izbjegli dodatno putovanje pa ovaj dogovor ispunjava sve što smo željeli od te prve lipanjske utakmice", izjavio je za HNS-ovu stranicu izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatsku prije Eura očekuju i dva prijateljska ogleda u ožujku, a imena protivnika bit će objavljena naknadno. Podsjećamo, Hrvatska je na Euru smještena u skupinu B sa Španjolskom, Albanijom i Italijom. Protiv La Roje naši igraju 15. lipnja u 18 sati u Berlinu, protiv Dvoglavih orlova 19. lipnja u 15 sati u Hamburgu, a protiv Azzurra 24. lipnja u 21 sat u Leipzigu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024Zlatko DalićMarijan KustićArijan AdemiMakedonska nogometna reprezentacijaRijekaRujevica

Ostale Vijesti