REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Addio, Kinezi: Američki investicijski fond preuzeo kontrolu nad Interom

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 22.05.24. | 15:43

Previranja izvan terena u suprotnosti su s uspjehom kluba koji je prošli mjesec osigurao svoj 20. naslov prvaka Italije

Američki investicijski fond Oaktree Capital Management je u srijedu objavio da je preuzeo vlasništvo nad talijanskim nogometnim prvakom Interom iz Milana nakon što mu kineski vlasnik Suning nije nadoknadio dug od 395 milijuna eura na vrijeme.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Suning je kupio većinski udio u klubu 2016. u jednom od najistaknutijih prodora kineskog biznisa u europski nogomet. No, 2021. godine bio je prisiljen tražiti zajam od 275 milijuna eura nakon što je pandemija korona virusa uzrokovala pad prihoda jer su se utakmice igrale bez gledatelja. 

Kako zajam nije vraćen na vrijeme Oaktree, koji je specijaliziran za pružanje sredstava za spašavanje posrnulim tvrtkama, dobio je potencijalno pravo da preuzme kontrolu nad klubom jer je došlo do neispunjavanja obveza.

"Naš početni fokus je operativna i financijska stabilnost. Imamo veliko poštovanje prema menadžmentu Inter Milana," rekao je Alejandro Cano, generalni direktor i suvoditelj Europe za Oaktreejevu globalnu strategiju mogućnosti.

Previranja izvan terena u suprotnosti su s uspjehom kluba koji je prošli mjesec osigurao svoj 20. naslov prvaka Italije.

Milanski Inter ostvario je godišnji gubitak od 86 milijuna eura u fiskalnoj godini 2022./2023., a njegovi ukupni dugovi iznosili su 807 milijuna eura.

(Hina)Tagovi

InterSerie A

Ostale Vijesti