Tony O'Brien Livepic
Tony O'Brien Livepic

Abramovič nije dao ponudu koja se ne može odbiti: Rus prodaje Chelsea, ali po previsokoj cijeni

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.03.22. | 10:38

Jedan od potencijalnih kupaca je švicarski milijarder Hansjörg Wyss, koji je potvrdio kako su ga kontaktirali Abramovičevi predstavnici

Nakon što je odstupio s mjesta prvog čovjeka Chelseaja, Roman Abramovič sada odlazi i korak dalje. Ruski oligarh je, naime, odlučio prodati svoju skupu igračku i nakon 2003. će londonski klub promijeniti vlasnika. Abramovič je već krenuo s osluškivanjem ponuda kluba koji je pod njegovim šapama izrastao u jedan od ponajboljih nogometnih timova u proteklih 20 godina.

Prema pisanju britanskog Telegrapha, Abramovič želi već ovog tjedna pronaći kupce koji će preuzeti vođenje Chelseaja. Jedan od njih je i švicarski milijarder Hansjörg Wyss, koji je potvrdio kako su on i još trojica za sada neimenovanih ljudi potencijalni ulagači, a koje su već kontaktirali Abramovičevi ljudi.

Wyss nije želio otkriti cifru, ali je otkrio da ponuda nije bila takva da ju se ne može odbiti, poput one iz kultne scene iz Coppolinog Kuma, već da Abramovič malo previše cijeni svoje dojučerašnje vlasništvo. Kako god, jedna stvar je sigurna: Rus se obratio pravom čovjeku. Wyss, koji živi na američkoj adresi je težak 5,8 milijardi dolara i prema njegovim izjavama, kupnja je itekako realna opcija.

Milijareder je za švicarske novine Blick izjavio da ozbljno razmišlja o kupnji momčadi sa Stamford Birdgea.

„Kao i svi oligarsi, i on je u panici, a Chelseaja se želi riješiti što prije. Moji suradnici i ja samo dobili ponudu za kupnju kluba. No, sada ću pričekati tri ili četiri dana jer cijena koju traži Abramovič je u ovom trenutku previsoka“, ističe Wyss.

Švicarac, međutim, nije otkrio o kojoj se cifri radi, stoga se samo može nagađati koju je cijenu izvjesio Abramovič. Prema posljednjoj Forbesovoj listi iz travnja protekle godine, Chelsea je sedmi najskuplji nogometni klub na svijetu s tržišnom vrijednošću od 3,2 milijarde dolara.

„Mogu zamisliti da započnem posao u Chelseaju sa svojim partnerima, ali prvo moramo dobro proučiti sve uvjete. Ono što mogu reći je da u ovakav pothvat sigurno neću ući sam. Ako se odlučim kupiti Chelsea, to će se sigurno biti u sklopu konzorcija od šest ili sedam investitora“, dodao je Wyss.

Sada se, dakle, čeka Abramovičev mig. Rus se navodno distancirao od svog prijatelja Vladimira Putina, no invazija na Ukrajinu ga je natjerala da se povuče iz nogometa, ali i Engleske. Iz otočkih medija stižu informacija kako su pod rubrikom „na prodaju“ sve Abramovičeve nekretnine uključujući i ekskluzivnu vilu u elitnoj londonskoj četvrti Kensington Palace Gardens.


Tagovi

engleskaPremier ligaChelseaRoman Abramovič

Ostale Vijesti