Reuters
Reuters

1.HMNL: Poznat jedan par četvrtfinala i novi drugoligaš, Torcida u Ligi za ostanak

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.03.23. | 16:12

Ostalo je još jedno kolo prvog dijela 1.HMNL.

Sinoć je odigrano svih pet utakmica pretposljednjeg kola 1.HMNL, nakon kojih smo saznali jedan par četvrtfinala te putnika u dodatne kvalifikacije za ostanak, dok je Universitas još u prošlom kolu ostao bez matematičkih šansi za ostankom. Sinoć su Splitski studenti odigrali posljednju utakmicu na domaćem terenu u 1.HMNL i u svojevrsnom 'The Last Danceu' izgubili od Novog Vremena iz Makarske s 3:5 čime su Makarani potvrdili prvu poziciju pred doigravanje. Za Novo Vrijeme Luka Suton zabio je hattrick, po jedan Rafinha i Marin Sesar, dok su za Splićane poentirali Ante Crnjac, Domagoj Čule i Božo Sučić.

Makarani će u četvrtfinalu igrati protiv osmog Osijeka koji je s 2:7 izgubio u Puli od Futsal Pule. David Mataja, Nikola Prelčec i Daniel Moravac zabili su po dva za Puljane, a jednom je pogodio Filip Petrušić. Za Osijek su zabili Lima i Dražen Čavar. Pula gostuje kod Novog Vremena s nadom da će zadržati šestu poziciju, a u teoriji i skočiti na petu, dok su Bijelo-plavi sigurni osmi pred zadnje kolo protiv Crnice u Zrinjevcu, zahvaljujući porazu Torcide u Vrgorcu (0:2). Golove za domaćine zabili su Toni Kirevski i Marko Gašpar čime su gurnuli Torcidu u Ligu za ostanak protiv tri prvaka 2.HMNL, a Vrgorac je pred zadnje kolo i gostovanje kod Dinama u Sutinskim vrelima skočio na drugo mjesto.

A borba za plasman od drugog do petog mjesta, uz borbu za šesto mjesto između Pule i Crnice, ostala je jedina nedoumica pred zadnje kolo prvog dijela sezone. Vrgorac je, rekli smo, drugi, no u posljednjem kolu Dinamo ga može preskočiti ako Plavi slave u međusobnom ogledu u zagrebačkim Sutinskim vrelima. Dinamo je još jučer mogao biti drugi, no ostao je bez pobjede sedam sekundi prije kraja utakmice protiv Crnice u Šibeniku. Dinamo je vodio golovima Zvonimira Šućura u 18. i Luke Perića u 37., prvo je Niko Škugor izjednačio, a onda i bivši dinamovac Jakov Mudronja koji je sedam sekundi prije kraja realizirao deseterac za remi.

Dinamo bi tako pobjedom nad Vrgorcem u Sutinskim vrelima u doigravanje ušao s minimalno četvrtog mjesta, a možda i drugog ako Square i Olmissum u posljednjem kolu ne pobijede 'davljenike' iz Splita. A u pravo je derbi kola između Squarea i Olmissuma u Dubrovniku maksimalno zakomplicirao situaciju u borbi za prednost domaćinskog terena. U prvom dijelu nije bilo pogotka, a onda su Moura i Jakov Hrstić zabili za Omišane. Dario Marinović u posljednjoj je minuti ublažio poraz Squarea, te ove dvije momčadi sada imaju 28 bodova, bod manje od Futsal Dinama. Ako oboje u posljednjem kolu upišu pobjede (Olmissum dočekuje posljednji Universitas, a Square gostuje kod pretposljednje Torcide) o drugom ili trećem mjestu odlučivat će gol-razlika. Olmissum je trenutno na +13, a Square na +11.

Sve u svemu, očekuje nas jedno iznimno uzbudljivo posljednje kolo koje se igra u petak, 31. ožujka s početkom u 20:15. (nr)

1.HMNL, 18. kolo

Petak, 31. ožujka

Futsal Dinamo – Vrgorac, 20:15

Torcida – Square, 20:15

Olmissum – Universitas, 20:15

Osijek – Crnica, 20:15

Novo Vrijeme – Futsal Pula, 20:15



Tagovi

FutsalfutsalPrva HMNL1.HMNL

Ostale Vijesti