11 legendi vjernih samo jednoj boji

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 28.01.15. | 18:54

Britanska Squawka donila je fantastičan popis nogometnih legendi koje su tijekom svojih bogatih karijera nosili dres samo jednog kluba.

Rogério Ceni

Brazilski golman jedan je od rijetkih čuvara mreže koji je čitavu svoju karijeru proveo na vratima samo jednog sastava. Sao Paulo nema samo hobotnicu na vratima, već i dodatnu dimenziju u svom napadu, budući da je ovaj 42-godišnjak postigao preko 100 golova za svoju momčad od 1993. godine. Samim time, on je najbolji strijelac svih vremena kada su 'jedince' u pitanju.

Franco Baresi

Tijekom svojih 20 godina provedenih u dresu Rossonera dominirao je u obrambenoj liniji svoje momčadi. Osvojio je šest titula talijanskog prvenstva, tri europske krune, a sudjelovao je i u osvajanju Svjetskog nogometnog prvenstva 1982. godine kada je Italija pokorila konkurenciju u Španjolskoj.

Jamie Carragher

Čak 17 godina proveo je na Anfieldu tijekom kojih se prometnuo u legendu Redsa. Povukao se 2013. godine, a vitrina mu je popunjena trofejima s gotovo svih natjecanja. Osvojio je tri titule FA kupa, tri naslova Liga kupa, Community Shield, kup Uefa, europski Superkup, ali ono najbitnije - Ligu prvaka.

Carles Puyol

Što reći o Carlesu Puyolu... Legendarni branič Barcelone prošao je sve mlađe selekcije katalonskog sastava i bio je dio Barcelonine dominacije tijekom ere Pepa Guardiole. Tijekom svoje superbogate karijere osvojio je sve što se može osvojiti. Upisao je čak 682 nastupa u dresu Barce, a svoju će karijeru vrlo vjerojatno nastaviti kao sportski direktor kluba s Camp Noua.

Paulo Maldini

Jednako kao i Carles Puyol, ikona San Sira Paulo Maldini pokrivao je dvije obrambene pozicije, stopersku i desnu bočnu. I on je, sasvim logično, osvojio veliki broj nacionalnih i europskih titulu. Osim toga, rekorder je po broju nastupa u reprezentaciji Italije.

Tony Adams

Iskusni stoper nosio je dres Arsenala od 1983. do 202. godine prilikom kojih je ubilježio preko 600 nastupa. Kapetansku je traku nosio 14 godina, a karijera mu je bila najblaže rečeno - turbulentna. Osvojio je sve što se može osvojiti u engleskom nogometu, a zanimljivo je kako je Adams do danas jedini kapetan koji je u tri različita desetljeća uzeo titulu Premiershipa.

John Terry

Ono što je Tony Adams za Arsenal i Jamie Carragher za Liverpool, to je John Terry za momčad sa Stamford Bridgea. Kapetansku traku Chelseaja nosi od 2004. godine, a sudjelovao je u svim velikim postignućima koje je klubu donio svježi kapital Romana Abramovića. Preko 600 nastupa u plavom dresu i tri titule engleskog prvaka, to je samo mali dio bogate karijere ovog 34-godišnjaka.

Ryan Giggs i Paul Scholes

Dvojac koji je harao engleski travnjacima veliki niz godina. Ryan Giggs i Paul Scholes kostur su momčadi Sir Alexa Fergusona. O kolikoj se dugovječnosti ovog dvojca radilo, govori i podatak kako se Giggs umirovio s 40 godina, dok se Scholes povukao s godinom manje na leđima.

Matt Le Tissier

Mnogi koji su ostajali u svojim klubovima tijekom cijele karijere uzeli su mnoštvo titula, ali ne i Matt Le Tissier. Možda je to pokazatelj kako je u njegovom slučaju riječ o možda i najvećoj privrženosti svom klubu. Upisao je preko 500 nastupa za Svece, a u nekoliko je navrata odbio ponude Chelseaja i Tottenhama.

Francesco Totti

Čovjek-božanstvo u Rimu, ali i u talijanskoj reprezentaciji. U dresu Vučice upisao je preko 700 nastupa, dok je u dresu Italije nastupio 59 puta, prilikom kojih je u 9 navrata tresao suparničke mreže. Najveći igrač i najbolji strijelac u povijesti kluba. Tijekom svoje predane i bogate karijere u Romi osvojio je jednu titulu Serije A, ali i Svjetsko prvenstvo s Italijom 2006. godine.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Paolo MaldiniFrancesco TottiPaul Scholes

Ostale Vijesti