RASULO: Cibalia od danas nema dovoljno igrača ni za - cageball!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.06.17. | 21:57

Cibalia će teško preživjeti i ovu sezonu...

Nakon što su u dramatičnoj završnici prvenstva prestigli RNK Split, a zatim u doigravanju za ostanak u Prvoj HNL uvjerljivo svladali Goricu, Cibalia je krenula u pripreme za novu sezonu. Jedini problem je što na rosteru od danas jedva imaju igrača za sakupiti početnu jedanaestoricu!

Naime, kako ističe i portal Nogometplus, s današnjim danom istekli su ugovori čak devetnaestorici igrača vinkovačkog prvoligaša, dok je situacija još i dramatičnija ako se uzme u obzir da su Denny Bara, kao i Florian Abramović, Matej Grafina i Marko Kraljević – koji su prošlu sezonu proveli po posudbama – na izlaznim vratima iz kluba. Mladi Zvonimir Filipović prodan je u Osijek još prije mjesec dana, a tek se treba uglaviti hoće li ga Osječani ostaviti na posudbi u Vinkovcima ove sezone, što dakle dovodi do potpuno sulude situacije u kojoj u novu sezonu Vinkovčani ulaze sa svega – sedam igrača pod ugovorom?!

Naravno, treba vidjeti hoće li biti i dolazaka, no s obzirom da vodstvo kluba mora pod hitno pronaći gotovo milijun kuna da isplate preostala dugovanja, ne može se očekivati nikakvo značajnije pojačanje. Tijekom sezone je Cibaliju napustilo osam igrača: Sandro Ugrina, Filip Uremović, Ivan Prskalo, Jure Jerbić, Perica Šare, Kešimir Kelez, Mile Zelenika i Tiago, a da nisu dovedena adekvatna pojačanja osim eventualno Dejana Glavice i Hajdukovog Ivana Mastelića, čija je posudba također istekla danas.

Sve je to tužna realnost hrvatskog nogometa; činjenica da je Cibalia takoreć omiljen klub velikog broja „neutralnih“ simpatizera u Hrvatskoj ne bi  smjela podastrijeti činjenicu da se klub u ovakvoj financijskoj situaciji i s ovakvim rosterom jednostavno ne bi mogao natjecati ni u kojoj ozbiljnijoj poluprofesionalnoj, a kamoli „elitnoj“ europskoj ligi.

Teška je sezona ponovno pred Bartolovićem i društvom…

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Mladen BartolovićCibalia

Ostale Vijesti