Germania uručila prvih 11 donacija koje su za humanitarne organizacije i institucije ostvarili bivši Vatreni

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 07.07.24. | 09:40

U okviru društveno odgovornog projekta „Humanitarna EURO utakmica“ organiziranog povodom Europskog nogometnog prvenstva, Germania Sport uručila je donacije koje je prikupila ekipa Classic Hrvatska, sastavljena od 11 bivših hrvatskih reprezentativaca.

Svaki dan tijekom 11 dana ovog humanitarnog natjecanja jedan bivši Vatreni prognozirao je ishode četiri utakmice Europskog prvenstva, a Germania Sport je za svaki listić donirala 100 eura. Iznos donacije uvećavao se ovisno o svim pogođenim koeficijentima, što je dodatno motiviralo sudionike da budu što precizniji u svojim prognozama.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Među primateljima donacija tako je Udruga za autizam – Zagreb za koju je dobitak ostvario Nikola Jurčević. Kao udruga roditelja, od 1997. svojim programima doprinosi sprečavanju institucionalizacije osoba s poremećajem iz spektra autizma (PSA).

Udrugu nam je predstavio predsjednik Igor Ružić: „Svojim primjerom udruga nastoji doprinijeti procesu deinstitucionalizacije, razvoju i proširenju mreže socijalnih usluga, kao i njihovoj boljoj kvaliteti i dostupnosti za osobe s PSA i njihove obitelji. Udruga je i dalje jedini nedržavni pružatelj usluge organiziranog stanovanja za odrasle sobe s PSA, kroz postojeće dvije te upravo dovršenu treću zajednicu.“

„Germania Sport ponosna je na svoj društveno odgovorni projekt Humanitarna EURO utakmica. Posebno smo sretni što je u sklopu projekta ostvarena donacija koja će pomoći hvalevrijedan rad Udruge za autizam Zagreb i što će se sredstva iskoristiti za podršku korisnicima u programu organiziranog stanovanja.“ istaknuo je Tonko Zubak iz korporativnih poslova Germanije.

Germania je posjetila i Udrugu Milosrđe – Centar za beskućnike u Karlovcu. Na njihovu adresu donaciju je usmjerila Marija „Maca Maradona“ Matuzić. Riječ je o organizaciji koja u sklopu svakodnevnog djelovanja pruža psihosocijalnu i duhovnu pomoć svojim korisnicima.

„Germania Sport kao društveno odgovorna kompanija kroz projekt Humanitarna EURO utakmica s radošću je podržala Udrugu Milosrđe. Želimo im uspjeh u daljnjem radu te da uz volonterski rad svojih članova, kao i uz pomoć šire društvene zajednice i daljnje nastavlja raditi na uređenju i opremanju Centra za beskućnike, te njegovom svakodnevnom unaprjeđenju.“ navela je po uručenju donacije Marija Juršić iz pravne službe Germania Sporta.

Veldin Karić donaciju je usmjerio u Požegu, a primatelj je Udruga za razvoj kreativnih radionica i kvalitete življenja osoba s invaliditetom Republike Hrvatske iz Požege.

„Naša udruga okuplja osobe s invaliditetom, starije i nemoćne osobe, djecu s teškoćama u razvoju kao i druge osobe koje mogu i žele pridonijeti kvaliteti življenja navedenih skupina. Zahvaljujemo Germaniji što se kroz akciju Humanitarna EURO utakmica pridružila našim podržavateljima.“, rekao nam je Kristijan Švigir, dopredsjednik udruge.

Osim istaknutih dionika, ishodom prognoza ekipe Classic Hrvatska mogu biti zadovoljni i Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar za koju je tipovao Dario Krešić, Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije za koju je „gađao“ Saša Peršon te Klinika za dječje bolesti Zagreb na čiju adresu je donaciju poslao Nikola Jerkan. Zoran Vulić odabrao je Centar za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” Split, izbor Jerka Leke je Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom "ZAMISLI", a Miroslav Bičanić za primatelja je odredio udrugu Inkluzivna kuća Zvono Belišće. Konačno, Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek bio je izbor Jurice Vranješa, dok je Nikola Pokrivač podržao rad udruge Županijska liga protiv raka Čakovec.

Ekipa Classic Hrvatska pokazala je veliko srce i posvećenost u projektu Humanitarna EURO utakmica, a društveno odgovorno poduzeće Germania Sport svim primateljima donacija želi sreću i uspjehe u njihovom budućem radu!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Euro humanitarachumanitarna akcijaHumanitarna utakmicahumanitarni listićEuroforijagermaniaGermania SportGermania Sport kladionicaSponzorira Germania Sport Kladionica

Ostale Vijesti