Germania
Germania

GERMANIA SPORT pomaže plivačima s invaliditetom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.06.23. | 15:38

Sve je krenulo od inicijative člana plivačkog kluba Natator, Stjepana Barana, a Germania se odazvala pozivu i donirala vrijedni mobilni uređaj - lifter koji koristi elektromotor i podiže osobu iz invalidskih kolica te ju spušta u bazen uz minimalnu asistenciju druge osobe

Za osobe sa invaliditetom na bazenu Utrina u Zagrebu više nema prepreka za ulazak u vodu jer je društveno odgovorna kompanije GERMANIA SPORTA izdvojila sredstva za nabavku uređaja za spuštanje u bazen osoba s invaliditetom.

Sve je krenulo od inicijative člana plivačkog kluba Natator, Stjepana Barana, a Germania se odazvala pozivu i donirala vrijedni mobilni uređaj - lifter koji koristi elektromotor i podiže osobu iz invalidskih kolica te ju spušta u bazen uz minimalnu asistenciju druge osobe.

„Zahvalni smo društvu GERMANIA SPORT na donaciji sredstava za nabavku ovog uređaja koji će pomoći našim sugrađanima, osobama s invaliditetom da savladaju veliku prepreku u bavljenju plivačkim sportom – a to je ulazak i izlazak iz bazena. Naime, bez ovakvog uređaja, ulazak i izlazak iz bazena je uvelike ovisio o angažmanu spasitelja na bazenu, zaposlenika koji se bave održavanjem prostora kompleksa i trenera, sve je zahtijevalo i organizaciju i vrijeme i fizičku snagu, a ovakav uređaj omogućuje radnju ulaska i izlaska bez većih napora. Drago nam je da je prepoznata potreba da se osobama s invaliditetom što više olakša sudjelovanje u sportskim aktivnostima koje imaju brojne pozitivne učinke na zdravlje, a ovu priliku koristim i da istaknem kako je potrebno izvršiti brojne preinake javnih i sportskih prostora za potrebe osoba s invaliditetom“, rekla nam je Ana Sršen, proslavljena hrvatska paraolimpijka i predsjednica PK Natator.

PK Natator od 2003. godine kontinuirano provodi programe plivanja po Halliwick konceptu, a na bazenu Utrina je od 2006. godine te organizira treninge plivanja za osobe sa invaliditetom te je, između ostaloga, hrvatskome sportu dao i paraolimpijku Paulu Novinu. Podsjetimo, Paula je nedavno u sklopu akcije „Humanitarni listić u podne“ koju također organizira GERMANIA SPORT, pogodila pet parova i ostvarila dobitak za PK Natator.

„Cijenimo volju za društveno odgovornim ponašanjem koje je društvo GERMANIA SPORT pokazalo ovom donacijom i veselimo se što će ovaj uređaj olakšati život našim para-plivačima“, rekla nam je gospođa Pavica Brčić Karačić iz „Upravljanja sportskim objektima“ Grada Zagreba.

Donaciju u ime društva GERMANIA SPORT d.o.o. realizirali su Tonko Zubak i Domagoj Dananić iz Korporativnih poslova i Marija Juršić iz Pravnog odjela.

„Zahvaljujemo se gospodinu Baranu na inicijativi koju je pokrenuo i za koju u našim redovima nije bilo dileme. Želimo svim plivačima dugo toplo ljeto na Bazenu Utrina uz novi lifter, a mi ćemo kroz naš društveno odgovorni rad nastaviti da podržavamo ovako divne predloge“ istakao je Tonko Zubak.

Ako ste i Vi zainteresirani za humanitarne akcije koje provodi Germania Sport, obratite se putem maila [email protected] te izložite svoj prijedlog.



Tagovi

Germania SportGermania Sport kladionicaSponzorira Germania Sport Kladionica

Ostale Vijesti