Brad Penner-USA TODAY Sports
Brad Penner-USA TODAY Sports

Pravda za Bojana

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 27.12.23. | 11:42

Šteta je gledati Bogdanovića u tako lošoj momčadi u kojoj mu i vrijednost opada, bez obzira na njegov standardno dobar učinak. Ne možeš si podići ugled ako se nalaziš u najgorem izlogu u zemlji. Stoga mu samo možemo poželjeti što skoriji odlazak iz Srednjeg Zapada.

Izuzmemo li razliku u godišnjim prihodima, onda nema pretjerane razlike između zaposlenika u korisničkoj podršci i košarkaša Detroit Pistonsa. I jedan i drugi su pod svakodnevnom skrutinizacijom – bilo da se radi o nezadovoljnom korisniku ili rezigniranom navijaču, obojica dolaze na posao s grčem u želucu i obojica jedva čekaju pobjeći glavom bez obzira iz tog okruženja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ako već do sada niste čuli, jedan od glavnih punchlinea NBA lige ovih dana su užasni Detroit Pistonsi koji su sinoć protiv Brooklyna upisali svoj 27. uzastopni poraz u sezoni i time se upisali u one knjige rekorda u koje se nitko ne želi upisati. Najgore za Pistonse je što se uistinu trude prekinuti niz, konačno ovjeriti pobjedu, no nitko u NBA ligi ne želi biti ta momčad na kojoj je povijesno očajna momčad zaustavila svoj negativni niz. Tako je bilo i protiv Brooklyna koji nije najbolja momčad na svijetu, ali su igrači Netsa u drugom poluvremenu zaigrali kao da im život ovisi o tome. A to je, uostalom, i u sportskoj naravi - valjda svaki sportaš u sebi ima veću ili manju dozu sportskog bezobrazluka i kompetitivnosti koji im ne dozvoljavaju da se opuste protiv ovakve momčadi.

Pistonsi, stoga, osim manjka kvalitete imaju i taj problem dodatne motivacije protivnika pa sada i kada se baš jako trude upisati pobjedu, s druge strane stoji kvalitetniji protivnik kojeg se zbog cjelokupnog narativa čak niti ne može uloviti na krivoj nozi ili u ležernom izdanju. NBA klubovi ne žele dati popusta Pistonsima i to je jednostavno tako.

A zašto bi, uostalom, i dali? Momčad iz Detroita je i prošle sezone bila loša, a nije se napravilo bogznašto po pitanju unaprjeđenja rostera. A sada im se događa najgora stvar koja se može dogoditi momčadi koja tankira – da ju protivnik shvati ozbiljno. Tankiranje je uzelo maha, pa su sada u Little Caesars Areni najnovija „moda“ vreće za smeće, kartonske kutije i razna pokrivala za glavu kojima navijači vlasniku Tomu Goresu žele dati do znanja kako je njihova momčad smeće i kako je se srame.

Povici „Prodaj momčad!“, su na redovnom repertoaru revoltiranih navijača, no teško da će se Gores odreći Pistonsa.

U takvom ambijentu na posao mora dolaziti i Bojan Bogdanović. Nakon što je propustio početak sezone zbog ozljede lista, hrvatski košarkaš se vratio na parkete i u deset utakmica prosječno zabija 19,6 poena (46,5 posto šut iz igre, 39,7 za tri), uz 2,7 skokova i 2,5 asistencije za preko 32 minute provedene na parketu. Jedino Bojan i Cade Cunningham imaju dovoljno kvalitete da vlastoručno preokrenu sudbinu užasnih Pistonsa, no čak i kada dvojac iskombinira 64 poena, niti to ne bude dovoljno za ništa više od poraza. Bojanov povratak na parkete pomogao je Cunninghamovoj igri koji u tih deset utakmica postiže 23,7 poena, uz 4,9 skokova i sedam asistencija.

„Bogdanovićevo prisustvo mi jako pomaže na parketu. On je sjajan šuter, osobito kada uđe u zonu. Svojom igrom nam otvara puno prostora na terenu“, ističe bek Pistonsa.

Ali pohvale suigrača i trenera hrvatskom košarkašu malo znače. S obzirom na njegov karakter, Bojan teško proživljava ove dane u Detroitu. Nitko trenutno ne želi biti u Motor Cityju i ispisivati najgore stranice povijesnih knjiga NBA-a. Za Bojana interesa ima diljem lige, u to nema sumnje, ali Pistonsi ga za sada ne puštaju. Šteta je gledati ga u tako lošoj momčadi u kojoj mu i vrijednost opada, bez obzira na njegov standardno dobar učinak. Ne možeš si podići ugled ako se nalaziš u najgorem izlogu u zemlji. Stoga mu samo možemo poželjeti što skoriji odlazak iz Srednjeg Zapada. "Pravda za Bojana!", vrijeme je da ga se prestane držati 'taocem' u momčadi s nikakvim ambicijama i još manjom perspektivom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBADetroit PistonsBojan Bogdanović

Ostale Vijesti