Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Oglasilo se vodstvo ABA lige: Dvoboj Zadra i Crvene zvezde igrat će se pred navijačima

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 08:34

Odbijen zahtjev beogradske momčadi

Košarkašku, ali i sportsku javnost potresao je jučerašnji napad na dvojicu novinara Mozzart Sporta i delegaciju KK Crvena Zvezda, koji se dogodio u Zadru uoči dvoboja ovih klubova u regionalnoj ligi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Beogradski sastav nakon napada je izdao dva priopćenja, a kao zahtjev za odigravanjem utakmice postavili su prazne tribine dvorane Kreše Ćosića, dok su Zadrani u svojem priopćenju otklonili takvu mogućnost.

Konačnu odluku donijelo je vodstvo ABA lige, koje je u priopćenju potvrdilo da će se igrati pred navijačima.

“Nakon šokantnih scena koje su se dogodile u Zadru u subotu navečer i napada na novinara i članove delegacije Crvene zvezde, uoči 7. kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga j.t.d. snažno osuđuje svaki oblik nasilja te rasnu, seksualnu, vjersku, nacionalnu i bilo kakvu drugu diskriminaciju.

ABA liga j.t.d. pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema hrvatskim Ministarstvu unutarnjih poslova, s namjerom da se svi detalji napada ispitaju što je prije moguće te da organizatori i počinitelji incidenta budu uhićeni i da im se sudi u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, gdje su se napadi odvili.

Istovremeno, kroz komunikaciju s klubovima i osiguranjem, ABA liga j.t.d. učinit će sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da još jednom pokažemo da je ovo bio izoliran slučaj, koji baca sjenu na sve postulate ABA lige i temelja na kojima je osnovana.

Uvjereni smo da ćemo zajedno dobiti ovu bitku i da će, kao i prije, ABA liga i dalje spajati, a ne dijeliti ljude“, stoji u priopćenju.

Nadamo se da će se utakmica na kraju doista i odigrati i da će sve proći bez incidenata. Utakmica se igra danas s početkom u 17 sati (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ABA ligaKK ZadarKK Crvena zvezda

Ostale Vijesti