Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Matković i Šarić razoružali Švicarce, Mulamerović zadovoljan defenzivom

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.08.22. | 08:26

Hrvatska je s dvije pobjede zaključila pretkvalifikacije i sada se okreće Eurobasketu

Već je nakon prve četvrtine bilo jasno da se Hrvatska protiv Švicarske u drugoj pretkvalifikacijskoj utakmici za EP 2025. neće dovesti u probleme i na koncu je potpisana uvjerljiva pobjeda 85:53.

U Opatiji su izabranici Damira Mulaomerovića krenuli serijom 6:0 da bi nakon uvodnih deset minuta na semaforu stajalo ugodnih 22:10. U prvoj dionici je posebno inspiriran bio Bojan Bogdanović sa sedam poena, a imao je i raspoložene sekundante uz sebe – Darija Šarića (pet poena) i Karla Matkovića (četiri poena).

U drugoj dionici je Hrvatska nastavila zatrpavati koš Švicaraca pa je Matkovićem poenima prvi put zabilježeno i 20 poena viška (37:17). Do velikog odmora gosti su prema Hrvatskoj gledali s 24 poena zaostatka (50:26).

Do kraja je to bilo odrađivanje posla, a priliku su dobili i igrači koji u dosadašnjem dijelu nisu dobivali toliko puno minuta. Svi osim Hezonje, koji je, kako je izbornik otkrio nakon utakmice, osjetio zatezanje u mišiću lista pa je iz predostrožnosti prosjedio utakmicu.

Na koncu se rezultat zaustavio na plus 31 (85:53).

„Odigrali smo dobru utakmicu i prije svega čestitke momcima što su odigrali defanzivno vrlo dobro i što smo shvatili ozbiljno ono što sam i ranije najavljivao na press konferenciji – da smo defanzivnom igrom i obranom protivnika natjerali na teške šuteve. Uspjeli smo podijeliti minutažu, tako da su svi igrali osim Hezonje koji je osjetio zatezanje u listu s čime nismo htjeli riskirati. Dobra utakmica, puno lijepih poteza, svatko je dao svoj obol i idemo s pozitivom za Milano“, rekao je Mulaomerović nakon pobjede.

Lovro Gnjidić je protiv Švicaraca odigrao 18 minuta i za to vrijeme ubacio dva poena, dodao dva skoka, ali i pet asistencija.

„U prvom smo poluvremenu ušli čvrsto, napravili razliku i do kraja održali tu prednost. Naravno da tu ima sitnih detalja na kojima trebamo raditi, ali bitno je da smo uspjeli podijeliti minutažu i da spremni idemo na Eurobasket“, zaključio je Gnjidić.


Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaDamir MulaomerovićKarlo MatkovićBojan BogdanovićDario Šarić

Ostale Vijesti