Kvarner se zamalo vratio, ali Dinamo je na kraju osigurao polufinale

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.02.23. | 18:36

Poznat je i treći sudionik polufinala Kupa Krešimira Ćosića.

U sjajnoj šuterskoj utakmici košarkaši KK Dinama svladali su člana drugog ranga Kvarner 2010 s 99:91 u KC Dražen Petrović i pridružili se Cedeviti Junior i Šibenki u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, a koje se igra u nedjelju. Posljednju utakmicu četvrtfinala igraju Cibona i Zadar u 20 sati.

Dinamo je cijelu utakmicu imao prednost, u trenucima se činilo da će mirno privesti dvoboj kraju, no Kvarner je odigrao sjajnu posljednju dionicu, 100-tinjak sekundi prije kraja je čak stigao na -1, ali su Plavi uspjeli primiriti nalete 'gostiju' i dohvatiti povijesni plasman u polufinale Kupa.

Iako se Kvarner od početka dobro nosio s članom Premijer lige, Dinamo je u prvom dijelu opravdao ulogu favorita i na krilima prije svega Ivana Novačića do odmora stvorio sigurnu prednost od osam poena razlike. Dinamo je u prvom dijelu pogodio čak osam od 11 šuta za tri poena, a posebno dobar bio je Novačić koji je ubacio 17 poena (tri trice). Pratili su ga Hrvoje Garafolić i Ivan Vučić koji je u prvom dijelu ostvario učinak od tri poena, šest skokova i četiri asistencije.

Treća dionica također je pripala Dinamu, u trenucima se činilo da će Purgeri riješiti utakmicu i prije posljednje četvrtine što bi im dalo dodatni zamah pred nedjeljno polufinale. Iako je Kvarner igrački parirao Plavima, zagrebački sastav je u tim trenucima trkački dominirao nad suparnikom. No, igrači Kvarnera kao da su pronašli skrivenu snagu i počeli su se vraćati. Malo po malo i došli su na koš zaostatka za Dinamom.

Momčad iz Rijeke predvodio je sjajni Josip Naletelić (na kraju 27 poena) koji je tricom 1:50 prije kraja doveo svoju momčad na -1. Tricom je na suprotnoj strani uzvratio Marin Vručinić, a onda je Ivan Vučić položio te je Dinamo ponovno bio na +6 te je zagrebački sastav sigurno priveo utakmicu kraju.

Ivan Novačić na kraju je ubacio 26 poena uz pet skokova i asistencija, Hrvoje Garafolić ubacio je 13 uz sedam asistencija, a Ivan Vučić zabilježio je double-double (12p, 12s, 6a). Kod Kvarnera sjajni Naletelić je uz 27 pooena upisao četiri asistencije, a odlični su bili i Country Fells (24p, 5s, 3a) te Daniel Zovko (15p, 12s, a).

"Mislim da smo gledali jednu odličnu šutersku utakmicu, puno pokušaja za tri poena, što je dobro za publiku. Cijelu utakmicu smo održavali prednost, ali nismo uspjeli prelomiti dvoboj. Previše smo brzali. Čestitam Kvarneru na požrtvovnosti, radili smo dosta grešaka koje moramo ispraviti za polufinale. Vratili smo ih svojim greškama u utakmicu. Srećom pa smo se smirili pred kraj i priveli utakmicu kraju. Ovo je velika škola za cijeli klub", rekao je Mario Štirjan, trener KK Dinama.

Razočaran rezultatom, ne i igrom bio je trener Kvarnera 2010, Brnaimir Pavić.

"Mislim da je bila dobra utakmica, ostali smo u igri do samoga kraja, čestitam Dinamu na pobjedi. Zabili smo preko 90 poena prvoligaškoj momčadi. Dinamo je na kraju ipak bio malo bolji".

Dinamo se sada okreće nedjeljnom polufinalu, a Kvarner nastavku natjecanja u Prvoj muškoj ligi.




Tagovi

KK Dinamo ZagrebKK KvarnerKup Krešimira Ćosića

Ostale Vijesti