Zubac predstavljen u Cedeviti: Ovdje ću se najbolje razvijati

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 08.01.16. | 16:32

U Cedeviti je i službeno predstavljen bivši igrač Cibone, 18-godišnji centar Ivica Zubac, koji je s hrvatskim prvakom potpisao ugovor na tri i pol godine.

Izuzetno nam je drago da se Ivica odlučio doći u Cedevitu. Radi se o velikom talentu hrvatske košarke. Prepoznao je Cedevitin rad i rad našeg trenera, koji nam je donio i bodove iz Turske, i prepoznao je uvjete i kvalitetu kluba koji je ispred njega izložio program kako bi to sve trebalo biti u budućnosti. Treba napraviti sve da on završi ondje gdje bi htio biti“, rekao je na službenom predstavljanju sportski direktor Cedevite Matej Mamić, dodajući:

On apsolutno ulazi u rotaciju za naš prvi tim, što se tiče drugog dijela Eurolige i što se tiče Prvenstva Hrvatske i Kupa. Stvarno smo zadovoljni što se na kraju između ostalih ponuda odlučio za Cedevitu, a to u krajnjem slučaju samo pokazuje kontinuitet rada, a i našeg zalaganja da danas-sutra napravimo momčad mladih i odličnih igrača, s kojim bi u Europi možda mogli još i bolje kotirati“.

Mamić je opovrgnuo optužbe da je Cedevita imala prste u tome da Zubac raskine ugovor s Cibonom.

Kad netko ne radi posao onako kako treba najlakše je optužiti drugoga da bi lopticu prebacio na neke druge stvari. Tu je stvarno sve bilo čisto iz razloga što smo mi kontaktirani u onom trenutku kad je Ivica raskinuo ugovor i sigurno da smo znali da smo u konkurenciji puno europskih klubova i da se borimo za igrača velikog talenta hrvatske košarke i nama je cilj imati hrvatske košarkaše ovdje u Domu košarke“.

Sportski direktor Cedevite je i naglasio:

Žao mi je da je jedan Tišma, igrač 2002. godište iz Dubrave, otišao u Real Madrid i smatram i našim porazom što nismo uspjeli takvog igrača ostaviti ovdje, kao i sve one igrače koji su prije njega otišli u neke druge europske destinacije, a ne u Cedevitu. Ovdje se poklopila naša fenomenalna organizacija i odličan rad seniorske momčadi pod Veljkom i situacija da je Ivica bio nezadovoljan minutažom. Sve druge insinuacije su bespredmetne i to je samo skretanje i prebacivanje problema s one najvažnije stvari, a to je da netko nije napravio ono što je po slovu ugovora trebao napraviti“.

Pojasnio je Mamić kako dok je Zubac još imao ugovor s Cibonom, s njim i njegovim roditeljima nije vođen razgovor, nego jedan neformalni razgovor prije dvije i pol godine.

Čisto iz razloga jer sve hrvatske talente i sve igrače za koje smatramo da bi danas-sutra mogli pojačati Cedevitu mi sigurno gledamo. Kao i svi NBA klubovi ih skautiramo, gledamo njihove mane i ono što bi trebalo popraviti, a tako je i Ivica bio pod našim povećalom. No, niti jedan kontakt nismo imali s njim da bi ga slučajno nagovarali i da bi destabilizirali neki drugi klub“, poručio je Mamić.

A što se tiče kontakta Cedevite s Cibonom…

S Cibonom samo imam SMS poruku, koju sam dobio od Ace Petrovića da bi oni na kraju godine razgovarali s nama u vezi prodaje Zubca, na koju sam odgovorio 'Ok, čujemo se onda tada'. Jednostavno, sve stvari su se okrenule. U međuvremenu se dogodio ovaj raskid ugovora i mislim da smo samo napravili jednu super stvar da smo jednog hrvatskog igrača ostavili u Hrvatskoj“, izjavio je Mamić.

Zadovoljstvo ne krije i trener Cedevite Veljko Mršić.

Prije svega, izuzetno sam sretan i zadovoljan da ću imati mogućnost imati u momčadi takav potencijal kao što je Ivica. Pratim ga već dugo, znam koliko može i kad sam u utorak ujutro čuo od sportskog direktora da ga imamo šansu dovesti i da je raskinuo ugovor s Cibonom, odmah smo se našli, dogovorili i izložili mu naš program. Jako smo sretni što je prihvatio naš program i smatram da nam može puno pomoći već sada, a da ne govorimo o budućnosti. Zubac ima puno kvaliteta. Trebamo na tome raditi i dizati to na još viši nivo i uklopiti ga što prije u ekipu. Znamo svi kakav je, a o kvalitetama će pričati on sam na terenu“.

A zadovoljan je i Zubac.

Jako sam sretan i uzbuđen jer sam potpisao za Cedevitu. Trebalo mi je dosta da odlučim i bilo je teško, pošto sam već dosta bio u Ciboni, no kad su mi treneri predstavili program bio sam zadovoljan i nije mi trebalo puno da izaberem Cedevitu. Mislim da ću se ovdje najbolje razvijati i da su ovdje najbolji uvjeti za rad. Gledam na primjeru Nurkića, koji je otišao u NBA, i Bilana, koji se razvio u jednog od najboljih centara Eurolige“, kazao je Zubac te pojasnio svoju odluku koja je mnoge iznenadila.

Odlučio sam se trenutno za najbolji klub u Hrvatskoj, koji ima jako dobar rad s mladim igračima. Sve ostalo je na meni. Trebam se dokazati i boriti za minute. Cibona trenutno nije u dobrom stanju. Nadam se da će se u budućnosti popraviti i to je vrlo važno i za budućnost hrvatske košarke i mogu im samo zaželjeti svu sreću. Bio sam nezadovoljan minutažom. Na početku su mi svašta obećavali. Svaku priliku koju sam dobio sam dobro iskoristio, ali u zadnje vrijeme nisam ništa igrao. Uopće tu nije bilo veze s novcima. Zbog neisplate plaća sam mogao dobiti raskid ugovora, a glavni razlog odlaska je minutaža i status u ekipi“, pojasnilo je novo pojačanje Cedevite.

Izazova mu u novoj momčadi neće nedostajati.

Najzadovoljniji sam nivoom Cedevite. Igra se Euroliga. Momčad je na visokom nivou i najvažnije su utakmice koje ću igrati protiv jakih protivnika i individualan rad. Već je poznato da se centri ovdje dobro razvijaju, a vidim i na primjeru Marka Arapovića, koji je, otkad je došao u Cedevitu, digao svoju igru na viši nivo“.

211 centimetara visoki Zubac je rođen u Mostaru 18.03.1997. godine, a uz Arapovića je osvojio  srebro na U-19 Svjetskom prvenstvu 2015. u Heraklionu kao bitan član hrvatske reprezentacije s prosjekom 17.6 koševa (3. na SP), 7.9 skokova (7. na SP) i 1.3 asistencija.

Zubac je zbog ozljede za Cibonu, u kojoj je u seniorskoj momčadi proveo sezonu i pol, ove sezone odigrao tek pet utakmica ABA lige.

(Foto: KK Cedevita)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Matej MamićVeljko MršićCibonakošarkaCedevitaIvica Zubac

Ostale Vijesti