Žižićevih odličnih 14 poena u porazu Darussafake! Tomić neraspoložen u porazu Barcelone

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.01.17. | 22:58

U Euroligi košarkaša večeras su odigrane četiri utakmice, a u akciji su bili i hrvatski košarkaši.

Bivši igrač Cibone i novi član turske Darussafake, Ante Žižić zabiježio je sjajnu partiju u porazu svoje momčadi. Maccabi Tel Aviv je slavio kod kuće sa 93:92 i to u ludoj utakmici. Nakon prve četvrtine su domaćini vodili 29:14, a potom su treću dionicu izgubili sa 14:35.

Darussafaka je nadoknadila zaostatak od 17 razlike, čak i imala priliku za produžetak, ali nije bilo snage za potpuni preokret. Žižić je za 24 minute igre zabio 14 poena, uz šut 6/8, a imao je i devet skokova. Najbolji kod poraženih bili su Will Clyburn sa 17 i Brad Wanamaker sa 16 poena. Pobjednike je s 24 koša predvodio Sonny Weems. Darussafaka ima omjer 8-8, dok je Maccabi na 6-10.

Barcelona našeg Ante Tomića je izgubila u gostima kod Brose Bamberga i to prilično uvjerljivo, sa 85:65. Domaćini su od prve četvrte imao konce igre i rezultata u rukama, Barcelona se mogla vratiti na početku posljednje dionice ali je bilo prekasno. Tomić je igrao 27 minuta i postigao osam koševa, uz dva skoka i jednu asistenciju.

Najraspoloženiji u poraženim redovima je bio Tyrese Rice sa 19 poena. Kod Bamberga su po 20 ubačaja imali Janis Strelnieks i Darius Miller, a Leon Radošević je za 35 minuta na parketu, postigao šest poena, uz dva skoka i jednu asistenciju. Brose i Barcelona su sada izjednačeni na ljestvici na desetom mjestu s omjerom 7-9.

Dodajmo da je Anadolu Efes bivšeg hrvatskog izbornika Velimira Perasovića kod kuće svladao Galatasaray sa 84:73, a u posljednjoj večerašnjoj utakmici drugoplasirana Baskonia je sa 102:70 pobijedila Unics Kazan, za koji je hrvatski košarkaš Marko Banić igrao 18 minuta i postigao dva koša.

Euroliga, 16. kolo:

Anadolu Efes – Galatasaray 84:73
Bamberg – Barcelona 85:65
Maccabi Tel Aviv – Darussafaka 93:92
Baskonia – Unics Kazan 102:70

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tagovi

UnicsBaskoniaDarussafakaKK Maccabi Tel AvivKK BarcelonaBambergKK GalatasarayAnadolu EfesMarko BanićLeon RadoševićVelimir PerasovićAnte TomićAnte Žižić

Ostale Vijesti