Željko Šakić: Odlazim u veliki klub koji svake godine želi biti prvak

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.06.17. | 12:54

Hrvatski košarkaš karijeru nastavlja u Rumunjskoj…

Nakon sjajne sezone u Cibonu i nakon sjajnog finala hrvatskog prvenstva protiv Cedevita, hrvatski košarkaš Željko Šakić karijeru će nastaviti u Rumunjskoj, u dresu U-Bance Transilvanije iz Cluja. Šakić je karijeru započeo u Ciboni, ali nakon što nije dobio priliku u prvoj momčadi prebacio se u Dubravu i zatim u Zrinjski iz Mostara. U razdoblju između 2011. i 2013. igrao je za Široki pa nakon toga za talijanski Sutor, španjolsku Manresu i bugarski Lukoil prije nego što se prošle godine vratio kući.

Sigurno da nam je svima žao što nismo bili prvaci. Šteta, jer ovo je bila jedina prilika u posljednjih četiri godine da netko drugi bude prvak. I mislim da se ta prilika neće ponovno tako brzo ukazati“, osvrnuo se na završnicu prvenstva Šakić.

A sada već bivše krilo Cibone karijeru nastavlja u Cluju, aktualnom rumunjskom prvaku, s kojim je potpisao takozvani „1+1“ ugovor.

Bilo je još nekih ponuda, ali jednostavno oni su bili jako brzi. Također, njihov trener inzistirao je na mom dovođenju. Uglavnom, idem tamo i stvarno mi je drago jer je to velik klub koji svake godine želi biti prvak“, govori Šakić.

O klubu sam čuo samo najbolje, klub nema niti jednu manu. Uvjeti su odlični, od financija do infrastrukture, sve štima“, dodaje.

Šakić je, podsjetimo, bio i član hrvatske reprezentacije koja je prošlog ljeta osvajanjem kvalifikacijskog turnira u Torinu izborila nastup na Olimpijadi u Riju. Ponovno je na popisu izbornika Aleksandra Petrovića, ovoga puta za Eurobasket…

S priprema će neki igrači početi već 10. srpnja.

Ja ne počinjem pripreme tako rano… Ali uglavnom, ja sam ponovno tu, uvijek ću biti tu za reprezentaciju, a koga će izbornik na kraju zvati, naravno, ostaje na njemu“, kaže Šakić o ljetnim planovima.

Po mojim igrama ove sezone, po onome što sam dao i po onome što dajem zadnjih godina mislim da se imam pravo nadati da ću biti među odabranom dvanaestoricom za Eurobasket“, rekao nam je za kraj Šakić.

Podsjetimo, Eurobasket na rasporedu je između 31. kolovoza i 17. rujna ove godine u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj.

Razgovarao: Matko Brusač

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Željko Šakić

Ostale Vijesti