Zdovc: Imamo dobru bazu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.09.17. | 07:47

Razgovarali smo s trenerom Cedevite o novoj sezoni…

Košarkaški klub Cedevita u utorak je na Velesajmu odradio svoj Media day tijekom kojeg smo sa novim trenerom Cedevite Jurijom Zdovcem porazgovarali o osvajanju Superkupa ABA lige, stanju u momčadi prije početka nove sezone i o razlikama u trenerskom radu između Atene i Zagreba.

> Cedevita - FMP, Germania tečajevi: 1 (1,10), X (20,0), 2 (6,25)

Posljednji Zdovcov trenerski angažman bio je u Ateni. Vodio je AEK od 2015. godine, a u ožujku ove godine klub mu je uručio otkaz.

Slovenski trener u Zagrebu bi ipak trebao raditi u nešto „mirnijem“ kontekstu.

Ne postoje dva kluba kao što je AEK, to je posebna priča. Nisam jedini koji je to rekao. Pritisak je velik, atmosfera je uvijek zahuktana. Ali meni ni tamo nije bilo loše. U prvom redu zbog toga što se ja mogu izolirati od svega toga. Poslije treninga idem kući, ne izlazim van“, rekao je Zdovc.

Svakako, ovdje je drugačije, iako sam sebi uvijek stvorim neku vrstu pritiska, a to je pritisak pobjede. To je nešto što jednostavno ne mogu iskontrolirat, tu nema vanjskih utjecaja. Čak i kada je prijateljska utakmica, posve nebitna, nervozan sam, jer želim pobjedu, želim maksimum od igrača, želim da parketu rade ono što smo se dogovorili na klupi“, dodaje.

Cedevita je prošloga vikenda osvojila Superkup ABA lige koji je prvi puta u povijesti održan u Baru. Kakvi su dojmovi s premijernog izdanja, je li natjecanje kao takvo bilo uspješno?

Takva je politika, to uvijek govorim, pa me to ne zanima previše. Nama su rekli da moramo ići dolje i igrati turnir, otišli smo i pobijedili. U svakom slučaju, drago mi je što smo osvojili turnir“, prokomentirao je „izlet“ u Bar Zdovc.

Tri dana prije početka nove sezona ABA lige glavni problem bio je nedostatak pravih, momčadskih, treninga.

Johnson još nije stigao. Cherry nije trenirao skoro cijele pripreme. Na Arapovića i Buljevića ne možemo računati, Žganec se ozlijedio u Baru, Ramljak i Ukić došli su povrijeđeni iz reprezentacije, drugi je malo igrao, malo nije, vidjet ćemo šta će biti s njim. Uglavnom, dosta problema. Na svu sreću, doveli smo Filipa Tončinića koji je pokazao i više nego što smo očekivali i drago mi je da će ostati s nama“, rekao je Zdovc.

Ali to možda i nije loše. Rubove ćemo brusiti još neko vrijeme. Bazu igrača imamo - Stipanović, Musa, Nichols, Murphy, Katić, Bajo… Oni su tu od prvog dana tako da ćemo su u početku oslanjati na njih. Moram reći da sam zadovoljan rosterom“, kazao je za kraj slovenski trener.

Cedevita danas starta u novoj sezoni regionalne ABA lige. Protivnik je FMP, a utakmica počinje u 18 sati u Draženovom domu. Hrvatski prvak je favorit u tom susretu, a tečaj u Germania Sport kladionici na pobjedu Cedevite je 1,10. Igrati možete OVDJE.

(Razgovarao: Matko Brusač)

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Jurij Zdovc

Ostale Vijesti