Zadar se brutalno pojačava, stižu pakleni tricaš i američki centar

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 07.08.19. | 09:18

Nema vremena za gubljenje.

Naredna sezona ABA lige će, po svemu sudeći, biti veoma zanimljiva i konkurentna. Mnoge ekipe su se pojačale te će, uz standardne contendere u vidu Crvene Zvezde, Cedevita Olimpije, Budućnosti i Partizana, utrka za naslov biti možebitno izjednačenija no ikad.

Dobrim dijelom pogonjeni navedenim stanjem stvari, ni na Višnjiku ne sjede prekriženih ruku. Kako neslužbene informacije odaju, KK Zadar bi u novu regionalnu i domaću sezonu trebao ući pojačan s još dva jaka imena.

Prvo je Ivan Siriščević, odlični šuter s velikim iskustvom u domaćoj i međunarodnoj košarci. Splićanin je branio boje, između ostalih, Splita, Šibenke i Cibone, a trenutno igra u rumunjskoj ligi. Ovaj 32-godišnjak bi bio idealan predstavnik zadarskog stila košarke s puno vanjskog šuta.

Drugi je James Farr, 26-ogodišnji igrač reketa čiji je zadnji angažman zabilježen na Filipinima, a nakon što je 2016. izišao na draft te ostao neizabran, profesionalnu karijeru je počeo u mađarskoj Albi Fehervar, s kojom je 2017. postao prvakom susjedne nam države. Potom je potpisao za Chalon, te godinu nakon proveo u njemačkoj ligi.

Ove informacije treba uzeti s rezervom s obzirom da, primjerice, još ni prelazak Amerikanca hrvatskih korijena, Dominica Gilberta, iz Cibone u Zadar nije u potpunosti zgotovljen radi određenih administrativnih kašnjenja, no sigurno je da uprava, pod velikom paljbom kritika navijača, želi klub učiniti što jačim za nadolazeću sezonu ABA lige.    

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

KK ZadarIvan SiriščevićABA ligaPremijer liga košarkaša

Ostale Vijesti