Photo: XINHUA/PIXSELL
Photo: XINHUA/PIXSELL

Zadar doveo dva pojačanja, potpisali Amerikanac iz Minnesote i bivši Dončićev suigrač

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.08.24. | 15:24

Polako se kompletira roster aktualnog prvaka

Košarkaški klub Zadar potpisao je ugovor s američkim košarkašem Tylerom Wahlom (24), krilnim igračem visokim 206 centimetara.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Wahl je nakon juniorske karijere u rodnoj Minnesoti (17,5 poena, 12 skokova, 5,4 asistencije i 2.9 blokova u prosjeku) pet godina proveo na Sveučilištu Wisconsin te je u 162 odigrane utakmice u prosjeku postizao 8,4 poena uz 4,9 skokova i 1,7 asistencija. Ovog ljeta odigrao je Ljetnu ligu za NBA momčad Minnesota Timberwolves te će mu dolazak u Zadar biti prvo igračko iskustvo izvan SAD-a.

Wahl je sa Zadrom potpisao ugovor na godinu dana uz opciju produžetka na još jednu.

Prije Amerikanca, novi igrač Zadra postao je Domagoj Proleta (26). Ugovor je potpisao na jednu sezonu uz mogućnost produženja na još jednu. Domagoj je 207 cm visoki krilni centar, igrao je za sve mlađe reprezentativne selekcije hrvatske reprezentacije, a nosio je i dres seniorske reprezentacije na turniru u Kini 2019. godine.

Proleta je rođen u Dubrovniku te je u matičnom klubu napravio je u KK Dubrovniku, nakon čega je postao član slavnog Real Madrida u kojem je proveo tri sezone. U Hrvatskoj je nastupao za Zagreb, Zabok i prošle sezone za Cibonu, a uz Španjolsku, igrao je u Češkoj i Belgiji.

Zanimljiv podatak iz njegove karijere je da je s Lukom Dončićem osvojio juniorsku Euroligu za igrače do 18 godina. Najveći uspjeh s reprezentacijom ostvario je 2018. godine na Europskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Njemačkoj kada je osvojio srebrno odličje.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KK ZadarDomagoj ProletaPremijer liga košarkašaABA ligaTyler Wahl

Ostale Vijesti