Nika Mühl pozira s povjerenicom WNBA-e Cathy Engelbert. Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports
Nika Mühl pozira s povjerenicom WNBA-e Cathy Engelbert. Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports

WNBA draft: Nika Mühl 14. izbor!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 09:54

23-godišnja Zagrepčanka je svoju karijeru započela u Trešnjevci 2009., a bila je i redovita reprezentativka u mlađim kategorijama Hrvatske

Hrvatska razigravačica Nika Mühl izabrana je 14. pickom ovogodišnjeg WNBA drafta od strane Seattle Storma i tako postala tek druga Hrvatica koja je dobila čast biti izabrana na draftu.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon sveučilišne karijere na UConnu, u kojoj je porušila sve rekorde asistencija i bila jedna od predvodnica ovogodišnje kampanje koja je dovela Connecticut na Final Four NCAA prvenstva, Mühl je bila i jedna od cjenjenijih igračica na draftu te je to rezultiralo visokim pickom druge runde drafta.

Jedina do sad odabrana Hrvatica na WNBA draftu bila je Koraljka Hlede, koja je 1998. bila četvrti pick drafta. U WNBA-u su od hrvatskih košarkašica igrale još i Vedrana Grgin Fonseca te Ivana Dojkić, koja je prošle godine igrala upravo za Seattle Storm.

Niku sada čeka borba za mjesto među 12 igračica koje će krenuti u WNBA sezonu, a ukoliko to uspije, mentorica će joj u Seattleu, jednoj od najuspješnijih NBA franšiza s četiri naslova prvaka, biti Skylar Diggins Smith, višestruka All-Star igračica na bekovskim pozicijama.

Inače, dres Seattlea je nosila i Sue Bird, koja je i vodila ekipu iz kišovitog grada do četiri naslova prvaka, a koja je također svoju sveučilišnu karijeru provela na UConnu.

23-godišnja Zagrepčanka je svoju karijeru započela u Trešnjevci 2009., a bila je i redovita reprezentativka u mlađim kategorijama Hrvatske.

Prvi pick drafta bila je Amerikanka Caitlin Clark, jedna od najuspješnijih sveučilišnih igračica u povijesti koja s velikom pompom i očekivanjima dolazi u Indiana Fever, franšizu kojoj je ovo bio drugi puta da imaju prvi pick WNBA drafta.

Zanimljivo, Clark i Mühl susrele su se u polufinalu Final Foura, gdje je Iowa američke igračice bila uspješnija, ali je upravo Hrvatica odigrala odličnu obranu na Clark i zaustavila je na 17 poena, najmanje poena koliko je zabila u svojoj zadnjoj sveučilišnoj sezoni. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Nika MuhlWNBASeattle Stormhrvatska ženska košarkaška reprezentacijaHrvatska ženska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti